ΓΓΙΦ: Ημερίδα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών - Κεντρική Εικόνα

ΓΓΙΦ: Ημερίδα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

27 Φεβρουάριος 2019Αειφορία & ΕΚΕ

H Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: «Η Πρόοδος της εφαρμογής των πολιτικών Ισότητας στους Δήμους ως προϋπόθεση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών».

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάστηκαν δράσεις της ΓΓΙΦ που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων για την περίοδο 2016-2020.

Χαιρετίζοντας τις εργασίες της Ημερίδας η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, αρμόδια για θέματα ισότητας, αναφέρθηκε σε σημεία του νέου νομοσχεδίου για την Ισότητα των Φύλων.

Το νέο νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων την εφαρμογή σχετικών πολιτικών στους Δήμους και στις Περιφέρειες, καθώς και τη μετατροπή των Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών και των Ξενώνων Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών σε προνοιακές δομές με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, γεγονός που ενισχύει το έργο τους και εξασφαλίζει τη βιωσιμότητά τους.

Επίσης η κ Χρυσοβελώνη τόνισε την συνέχεια και την συμβολή όλων στην προσπάθεια εδραίωσης της ισότητας των φύλων και εξάλειψης της έμφυλης βίας, καθώς και στην συστράτευση κεντρικής εξουσίας-Τοπικής Αυτοδιοίκησης- Δομών της ΓΓΙΦ και του ΚΕΘΙ απέναντι στη βία και τις διακρίσεις λόγω φύλου που στερούν από την κοινωνία ευκαιρίες για ανάπτυξη και κοινωνική ειρήνη.

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας Ισότητας Φύλων, κ. Φ. Κούβελα, προλόγισε τις πολιτικές ισότητας που παρουσιάστηκαν από εξειδικευμένα στελέχη της υπηρεσίας, οι οποίες υλοποιούνται από τους Δήμους με την επιστημονική συνδρομή της Γενικής Γραμματείας και του Κέντρου Έρευνας Θεμάτων Ισότητας, σ’ ένα όλο και μεγαλύτερο εύρος περιπτώσεων.

Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν ο κ. Κ. Μπάρκας-Υφυπουργός Εργασίας, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Μ. Θελερίτη, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
κ. Α. Καββαδία, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας του Δήμου Αθηναίων κ. Μ. Στρατηγάκη, αιρετές των Ο.Τ.Α., στελέχη της ΓΓΙΦ και ειδικευμένοι επιστήμονες.