Ομιλία Τζανακόπουλου στην Κατερίνη: Μία σύλληψη και εννέα προσαγωγές για τα επεισόδια - Κεντρική Εικόνα

Ομιλία Τζανακόπουλου στην Κατερίνη: Μία σύλληψη και εννέα προσαγωγές για τα επεισόδια

22 Φεβρουάριος 2019Πολιτική & Οικονομία

Σχετικά άρθρα

Οι αστυνομικές αρχές, στην Κατερίνη προχώρησαν σε δέκα προσαγωγές, εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλητή τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Η σύλληψη αφορά σε εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις. Υπενθυμίζεται ότι περίπου 200 ακροδεξιοί πραγματοποίησαν αργά το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία, ωστόσο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να πλησιάσουν στον χώρο της εκδήλωσης.

Την παρουσία ακροδεξιών στοιχείων επιβεβαίωσε ο Ηλίας Παναγιώταρος ο οποίος έγραψε στο Twitter: "Εχει πολύ πλάκα ο τέως φωνασκών"μπάτσοι και ναζί το ίδιο μαγαζί" να αισθάνεται στοργή και προδέρμ στην ασφάλεια των "μπάτσων"... Δεν μπορούν να σταθούν πουθενά: «Αγκαλιά» με τα ΜΑΤ ο Δ.Τζανακόπουλος στην Κατερίνη - «Θερμή υποδοχή».

Οι συκγεντρωθέντες φώναξαν συνθήματα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και της κυβέρνησης έξω από τον χώρο της εκδήλωσης, ενώ στη διάρκεια της ομιλίας του κυβερνητικού εκπροσώπου μία νεαρή γυναίκα σηκώθηκε όρθια και φώναξε: «Εσείς σπείρατε τη διχόνοια στην Ελλάδα». Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους ακροδεξιούς να πλησιάσουν στον χώρο της εκδήλωσης. Δεν έχει περάσει άλλωστε καιρός από τις επιθέσεις που έγιναν στο σπίτι του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αστέριου Καστόρη και της Μπέτυς Σκούφα στην πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι ο o βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Αστέριος Καστόρης είχε δηλώσει μεταξύ άλλων στον News 24/7 στους 88,6: "Εγώ δεν ήμουν εκεί, αλλά στο σπίτι φιλοξενώ τα πεθερικά μου, άρρωστοι άνθρωποι άνω των 80. Με τις ύβρεις και τα συνθήματά τους κατατρόμαξαν όλη τη γειτονιά. Δεν έγιναν συλλήψεις. Υπάρχουν όμως βίντεο και φωτογραφίες. Έχω καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Οι άνθρωποι αυτοί ήταν αποφασισμένοι να χτυπήσουν για να δουν αίμα".