Πάνω από 18 κορυφαίες εταιρίες στο Networking Day της AFDEmp - Κεντρική Εικόνα

Πάνω από 18 κορυφαίες εταιρίες στο Networking Day της AFDEmp

21 Φεβρουάριος 2019Εικόνα στην Αγορά

«Ψήφο εμπιστοσύνης» έδωσαν με την παρουσία τους 18 κορυφαίες εταιρίες Τεχνολογίας και Πληροφορικής, με τη συμμετοχή τους στο Networking Day της Alliance For Digital Employability (AFDEmp – Συμμαχία για την Ψηφιακή Απασχολησιμότητα), την ημερίδα που οργανώνεται αποκλειστικά για τη διασύνδεση των αποφοίτων των Coding Bootcamps με την αγορά εργασίας.  

Οι εταιρίες Avidex, Candi, Cicicom, Cosmos Business Systems, Data Communication, Data Noesis, Exus, EY, Generation-Y, IKnowHow, Intrasoft International, Neurocom, PeopleCert, Printec, Profile Software, Ulysses Systems, UniSystems, και Vodafone, έδωσαν το «παρών» στο Networking Day της AFDEmp, ήρθαν σε άμεση επαφή με τους απόφοιτους των Coding Bootcamps και έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόσληψή τους.

Συνολικά το δίκτυο των συνεργαζόμενων εταιριών που έχουν απορροφήσει αποφοίτους των Coding Bootcamps ξεπερνά τις 70 και συμπεριλαμβάνει επίσης ονόματα όπως Accenture, Agile Actors, Eurobank, Interamerican, Mellon Technologies, Prisma Electronics, Omilia Conversational Intelligence, Singular Logic, Upstream κ.α.

Η AFDEmp αποτελεί τον πρωτοπόρο των Coding Bootcamps στη χώρα μας, έχοντας εξασφαλίσει στο 97% των αποφοίτων εργασία στον προγραμματισμό και την ανάπτυξη εφαρμογών. Με συνδιοργανωτές τη HePIS και την PeopleCert, η AFDEmp έχει καταφέρει μια μικρή «επανάσταση», αφού μια ιδέα που ξεκίνησε με σκοπό την καταπολέμηση της ανεργίας έχει μεταμορφωθεί σε μια λύση-σταθμό για τους ανθρώπους που επιθυμούν να ενταχθούν άμεσα σε ένα από τα καλύτερα αμειβόμενα και με προοπτική ψηφιακά επαγγέλματα.

Η επανειδίκευση (reskilling) και η αναβάθμιση υφιστάμενων δεξιοτήτων (upskilling) αποτελεί την πρόκληση της νέας εποχής για όλους μας. Τα Coding Bootcamps της AFDEmp είναι ταχύρρυθμα προγράμματα επανειδίκευσης 500 ωρών στον προγραμματισμό, τα οποία προσφέρονται σε εκδοχή full-time (12 εβδομάδες) και part-time (24 εβδομάδες), στις γλώσσες Java και C#. Τα τελευταία 3 χρόνια έχουν βοηθήσει 500 συνανθρώπους μας να αλλάξουν τη ζωή τους και να αποκτήσουν υψηλότατες, για την εποχή, απολαβές!

Η στήριξη των εταιριών και της αγοράς είναι ένα απτό παράδειγμα της καθιέρωσης της AFDEmp ως πηγής ταλέντων στον προγραμματισμό, γεγονός που οδηγεί την AFDEmp στην απόφαση έναρξης Coding Bootcamps με επιπλέον γλώσσες προγραμματισμού, αλλά και την υιοθέτηση προγραμμάτων για upskilling σε ψηφιακές δεξιότητες.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας, στο PeopleCert Innovation & Excellence Centre, ενώ τα μαθήματα του Coding Bootcamp 8 ξεκινούν το Μάρτιο 2019. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Ελένη Νικολαΐδου (Διευθύντρια και Ιδρυτικό Μέλος της Alliance For Digital Employability) στο 210 3729070 ή στο eleni@afdemp.org