Celebrities στη "μάχη" του σταυρού- Ποιοι θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές του Μαΐου - Κεντρική Εικόνα

Celebrities στη "μάχη" του σταυρού- Ποιοι θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές του Μαΐου

20 Φεβρουάριος 2019Εικόνα στην Αγορά

Στη ... "μάχη" του σταυρού είναι έτοιμοι να συμμετέχουν αρκετοί εκπρόσωποι της σόουµπιζ ως υποψήφιοι στις δηµοτικές εκλογές του 2019. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που καλλιτέχνες ή μοντέλα παίρνουν την απόφαση να πολιτευθούν, κερδίζοντας μία θέση στα κοινά. 

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η Βάνα Μπάρμπα κατεβαίνει ως ανεξάρτητη υποψήφια Δήμαρχος στο δήμο Γλυφάδας. Η ίδια σε δήλωσή της στους δημοσιογράφους ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να ξεφύγει από τα κόμματα αν θέλουμε να πάμε μπροστά». Η Βάνα Μπάρμπα τα τελευταία χρόνια δεν έχει κρύψει ποτέ τις φιλοδοξίες της για την πολιτική, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια δραστηριοποιείται ως δημοτική σύμβουλος στο δήμο Γλυφάδας.

Η Έφη Αναστασοπούλου, που γνωρίσαµε µέσα από τη συµµετοχή της στο «My style rocks» είναι ακόμα ένα πρόσωπο που θα βάλει υποψηφιότητα στις εκλογές. Η εκκεντρική της παρουσία αλλά και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της την έκαναν να ξεχωρίσει στο παιχνίδι του ΣΚΑΪ και παρόλο που η ίδια αποχώρησε επικαλούµενη προσωπικούς λόγους, αφού, όπως αποκάλυψε µέσω του instagram, δεν άντεχε την πίεση. Με καταγωγή από τη Σύρο, αξιοποιώντας τη δηµοτικότητα που της χάρισε το τηλεοπτικό project, αποφάσισε να κατέβει στις επερχόµενες περιφερειακές εκλογές. H πτυχιούχος φιλόλογος, µε το πλούσιο σε σπουδές βιογραφικό και την πολυετή ενασχόλησή της ως European project manager, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στο πλευρό του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζηµάρκου, µε την παράταξη «Μπροστά στο Αιγαίο».

Από ριάλιτι έγινε γνωστός και ο επόµενος υποψήφιος. Ο λόγος για τον Σωκράτη ελ Γκαµαλί, τον οποίο γνωρίσαµε µέσα από το παιχνίδι του ΣΚΑΪ «Power of Love» και ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος δηµοτικός σύµβουλος µε την παράταξη «Πολίτες σε δράση» στο ∆ήµο Ζωγράφου. «Φίλοι µου αγαπηµένοι, είµαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω την οριστικοποίηση της συµµετοχής µου στο ψηφοδέλτιο της παράταξης “Πολίτες σε ∆ράση” για τον ∆ήµο Ζωγράφου. Ο λόγος της απόφασής µου αυτής είναι η αγάπη µου για τον δήµο αυτόν όπου µεγάλωσα και διαµένω, η αγάπη και ο σεβασµός για τους συνανθρώπους µου, το σχέδιο της παράταξης, αλλά και η αποστασιοποίησή της από κοµµατικές κατευθύνσεις», έγραψε στο Ιnstagram.

Παράλληλα, η Ειρήνη Κολιδά, που γνωρίσαµε στο επιτυχηµένο «Survivor 1» του ΣΚΑΪ και κατοικεί στο Κορωπί, έχει δηλώσει στο παρελθόν πως θα την ενδιέφερε η ενασχόλησή της µε τα κοινά. Ετσι, αυτή τη φορά ήρθε η ώρα να δοκιµαστεί, αφού θα κατέβει υποψήφια στο πλευρό του δηµάρχου Κρωπίας, ∆ηµήτρη Κιούση, µε τον συνδυασµό «Κορωπί – Νέο Ξεκίνηµα».

Μεγάλη έκπληξη αποτελεί το όνοµα της Άννας-Μαρίας Λογοθέτη. Αρκετοί τη θυµούνται µέσα από την τηλεόραση του ΑΝΤ1 και το πολύ επιτυχηµένο παιχνίδι «3-2-1». Η Άννα-Μαρία συµµετείχε µε πολλά κορίτσια ακόµα, όµως είχε ξεχωρίσει. Σήµερα κατεβαίνει υποψήφια δηµοτική σύµβουλος µε τον συνδυασµό του Αλέξανδρου Μουστόγιαννη «Αγία Παρασκευή – Μια γενιά µπροστά».

Την ίδια ώρα, την υποψηφιότητα του Χάρη Ρώµα µε τον συνδυασµό «Νέα αρχή για την Αττική» ανακοίνωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Σε ανακοίνωσή του, ο συνδυασµός ανέφερε ότι «ο κ. Ρώµας είναι συγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτης, βραβευµένος πολλές φορές για το έργο του. Εχει σπουδάσει υποκριτική και παράλληλα Ιατρική στο Πανεπιστήµιο Αθηνών. Αρκετά από τα θεατρικά έργα που έχει συγγράψει έχουν µεταφραστεί και παιχτεί σε θεατρικές σκηνές του εξωτερικού µε πολύ µεγάλη επιτυχία».

Λίγες ηµέρες µετά, ο ίδιος υποψήφιος περιφερειάρχης καλωσόρισε τη Μαίρη Βιδάλη στον συνδυασµό του, υπογραµµίζοντας τη σπουδαία προσφορά της ηθοποιού στην Τέχνη και τον πολιτισµό, η οποία είναι απαραίτητο στοιχείο για το όραµα του υποψήφιου περιφερειάρχη, µε στόχο «να δηµιουργήσει τη Μητροπολιτική Περιφέρεια Αττικής, που θα αλλάξει τη ζωή των κατοίκων».

Υποψήφιος δήµαρχος Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας θα είναι και ο ηθοποιός Γιάννης Βούρος, ο οποίος στην περιεκτική ανακοίνωσή του έγραψε, µεταξύ άλλων, ότι «η υποψηφιότητά µου προέκυψε ως εσωτερική ανάγκη να προσφέρω στον τόπο όπου γεννήθηκα και µεγάλωσα και απαντά στην πρόσκληση-πρόκληση που µου απηύθυναν φίλοι, συναγωνιστές και συνδηµότες µου».

Παράλληλα, ο τραγουδιστής Νίκος Βουρλιώτης (Nivo) θα είναι υποψήφιος δηµοτικός σύµβουλος µε τον συνδυασµό «Αγία Βαρβάρα – Πρώτη Ξανά», στον οποίο ηγείται ο δικηγόρος Λάµπρος Μίχος. Ο καλλιτέχνης έχει µεγάλη εκτίµηση και σεβασµό στο πρόσωπο του κ. Μίχου, ο οποίος στο παρελθόν εκλέχτηκε δήµαρχος για τέσσερις συνεχόµενες φορές. Σηµειώνεται πως κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του συνδυασµού, που έγινε σε µία κατάµεστη αίθουσα στο δηµοτικό κινηµατοθέατρο της πόλης «Γιάννης Ρίτσος», όταν ακούστηκε το όνοµά του οι παρευρισκόµενοι ξέσπασαν σε παρατεταµένο χειροκρότηµα.

Η τραγουδίστρια Τίνα Τράκου, που δοκιµάζει πρώτη φορά την τύχη της στον πολιτικό στίβο, αναμένεται να είναι υποψήφια στο δήμο Ζωγράφου.

Στον «στίβο της πολιτικής» κατεβαίνει και ο πρώην παίκτης του Survivor και του Nomads, Κώστας Αναγνωστόπουλος, ο γνωστός «μισθοφόρος», και μάλιστα με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κώστας Αναγνωστόπουλος θα δώσει τη μάχη του σταυρού στο δήμο της Αγίας Παρασκευής, όπου και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά. 

Πρόσφατα ανακοινώθηκε και η συμμετοχή ενός πολύ «ιδιαίτερου» υποψηφίου στις εκλογές με τον Γιώργο Πατούλη. Πρόκειται για τον κ. Παναγιώτη Μήλα. Συγκεκριμένα, ο κ. Μήλας κατεβαίνει για υποψήφιος σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών με το συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική» του υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.  Ο Παναγιώτης Μήλας είναι ακτιβιστής με έντονη εθελοντική δράση με ιδιαίτερη ευαισθησία στην κακοποίηση των ζώων και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι ιδρυτής της εθελοντικής ομάδας Angels. Έχει κερδίσει την αγάπη του κόσμου και ιδιαίτερα των νέων, συμβάλλοντας στη διάσωση πολλών ζώων. Μεταξύ άλλων συμμετέχει ενεργά στην αντιμετώπιση του προβλήματος της αστεγίας και στην προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.