Εξαγορά της Tech Air από την Airgas, θυγατρική της Air Liquide  - Κεντρική Εικόνα

Εξαγορά της Tech Air από την Airgas, θυγατρική της Air Liquide

18 Φεβρουάριος 2019Εικόνα στην Αγορά

Η Air Liquide ανακοίνωσε ότι η Airgas έχει υπογράψει οριστική συμφωνία για την εξαγορά της TA Corporate Holdings, Inc. («Tech Air»), μίας κορυφαίας ανεξάρτητης εταιρίας που προμηθεύει διάφορες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτείων με βιομηχανικά αέρια και εξοπλισμό συγκόλλησης. Η συγκεκριμένη συναλλαγή, η οποία υπόκειται σε έγκριση από τις αρχές ανταγωνισμού των Ηνωμένων Πολιτειών, θα δώσει στην Airgas τη δυνατότητα να ενισχύσει περαιτέρω το δίκτυό της στη χώρα, πετυχαίνοντας καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της και σημαντική βελτίωση των αποδόσεών της.

Η Tech Air, που ιδρύθηκε το 1935, αποτελεί έναν κορυφαίο διανομέα βιομηχανικών, ιατρικών και ειδικών αερίων, καθώς και εξοπλισμού και προμηθειών συγκόλλησης. Ανήκει στην CI Capital Partners, μια εταιρία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου με έδρα τη Νέα Υόρκη, και στη διοίκηση της Tech Air. Εξυπηρετεί περισσότερους από 45.000 πελάτες, απασχολεί περίπου 550 υπαλλήλους και έχει ετήσια έσοδα περίπου 190 εκατομμύρια αμερικάνικα δολάρια. Η Tech Air διαθέτει παρουσία σε 50 τοποθεσίες στην Καλιφόρνια, το Τέξας, στα Βορειοανατολικά και στα Νοτιοανατολικά των ΗΠΑ.

Με την εξαγορά αυτή, η Airgas θα μπορέσει να ενισχύει το δίκτυο διανομής της, και άρα να έρθει πιο κοντά στους τοπικούς πελάτες. Με βάση το ενοποιημένο μοντέλο της Air Liquide, η εξαγορά αναμένεται να επιφέρει σημαντική βελτίωση των αποδόσεων. Παράλληλα, οι πελάτες θα έχουν στη διάθεσή τους μια διευρυμένη προσφορά λύσεων, ενώ θα επωφεληθούν από το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και την κορυφαία ψηφιακή πλατφόρμα της εταιρίας. Με την πάροδο των ετών, η Airgas έχει ενσωματώσει λειτουργίες και δίκτυα συνεργατών από αρκετές εταιρίες που έχει εξαγοράσει, και έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό δίκτυο διανομής στις Ηνωμένες Πολιτείες που εξυπηρετεί ένα ευρύ φάσμα πελατών με ασφαλή και αξιόπιστο τρόπο.

Η συναλλαγή υπόκειται σε έγκριση από τις αρχές ανταγωνισμού των Ηνωμένων Πολιτειών και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019. Ο Pascal Vinet, Διευθύνων Σύμβουλος της Airgas, Inc. και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Air Liquide, δήλωσε: «Η ανάπτυξη μέσω εξαγορών έχει αποτελέσει κεντρική συνιστώσα του επιχειρηματικού μοντέλου της Airgas και παραμένει βασικό στοιχείο της μακροπρόθεσμης στρατηγικής μας. Ανυπομονούμε να υποδεχτούμε την ομάδα της Tech Air, που θα συμπληρώσει τις δυνατότητες και τους πόρους μας, βοηθώντας μας να προσφέρουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση στους πελάτες μας».