Κακοκαιρία: Βουτιά της θερμοκρασίας έως 12 βαθμούς-Επιστρέφουν τα χιόνια - Κεντρική Εικόνα

Κακοκαιρία: Βουτιά της θερμοκρασίας έως 12 βαθμούς-Επιστρέφουν τα χιόνια

18 Φεβρουάριος 2019Πολιτική & Οικονομία

Σχετικά άρθρα

Η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα και στους 18 βαθμούς Κελσίου, σε αρκετές περιοχές της χώρας. Όμως ο χειμώνας επιστρέφει την Παρασκευή και μάλιστα δριμύτερος...

Από την Παρασκευή, ο καιρός αλλάζει και πάλι και το Σάββατο θα χιονίσει σε μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα κάνει «βουτιά» έως και 12 βαθμούς. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας σε χαμηλά υψόμετρα, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει και στην Αθήνα.

Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι θα φτάσουν ακόμα και τα εννέα μποφόρ. Συγκεκριμένα, από την Τρίτη έως και την Πέμπτη, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα νότια. Μόνο την Πέμπτη, αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια.

Οι άνεμοι θα φτάσουν τα τρία με πέντε μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 18 βαθμούς.

Την Παρασκευή, το σκηνικό αλλάζει, με τοπικές βροχές παντού, πιο έντονες στα ανατολικά από το βράδυ. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια. Το Σάββατο, θα έχουμε βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια, ενώ ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από τέσσερα έως εννέα μποφόρ (στο βόρειο Αιγαίο). Η θερμοκρασία θα σημειώσει βουτιά έως και 12 βαθμούς. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Κυριακή.