Κρήτη: Ωρες αγωνίας για τους 4 αγνοούμενους - Κεντρική Εικόνα

Κρήτη: Ωρες αγωνίας για τους 4 αγνοούμενους

18 Φεβρουάριος 2019Πολιτική & Οικονομία

Συνεχίζεται η αναζήτηση των τεσσάρων αγνοουμένων - ενός ζευγαριού και δύο ακόμα γυναικών- που αγνοούνται από τα ξημερώματα της Κυριακής στην Κρήτη, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου στο Ηράκλειο. Αγνοούμενοι είναι ο νεαρός Κώστας Γιαννακάκης, η σύζυγός του Ροδούλα Τσαγκαράκη, η αδελφή της Μαριλένα και η μητέρα των δύο γυναικών Μαρία Χατζηπάνου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, σήμερα το πρωί, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης υπογράμμισε τις δυσκολίες που έχουν καταστήσει ανέφικτο ως τώρα τον εντοπισμό των ανθρώπων: το δύσβατο της περιοχής και τις συνεχείς βροχοπτώσεις.

Στο δήμου Φαιστού, με εστίαση στο Γεροπόταμο, συμμετέχουν 7 οχήματα της Πυροσβεστικής με 40 άτομα. Στις έρευνες λαμβάνουν μέρος η Αστυνομία και το Λιμενικό, συνδράμουν Εθελοντές διασώστες, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, πτήσεις πάνω από το σημείο έκανε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Στην επιχείρηση χρησιμοποιείται και βάρκα αλλά και drone της ΕΜΑΚ, ενώ σήμερα δύτες βουτούν εντείνοντας τις έρευνες κάτω από το νερό, όπου το βάθος αγγίζει σε αρκετά σημεία τα 9 μέτρα.

Οι έρευνες εστιάζουν σε συγκεκριμένο τμήμα του ποταμού, καθώς μέσα στο νερό υπάρχουν "εμπόδια" από τα οποία εκτιμάται ότι δε θα μπορούσε να περάσει το αυτοκίνητο. Στο σημείο βρίσκονται συγγενείς των αγνοούμενων, περιμένοντας με αγωνία νεότερα.

Πηγή: cretalive.gr