ΗΠΑ: Θα κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Τραμπ - Κεντρική Εικόνα

ΗΠΑ: Θα κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Τραμπ

15 Φεβρουάριος 2019Διεθνή Νέα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθούν οι ΗΠΑ από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στον απόηχο της διαμάχης που έχει ξεσπάσει σχετικά με την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Η διαμάχη του αμερικανού προέδρου με το Κογκρέσο έχει οδηγήσει άλλωστε το αμερικάνικο ομοσπονδιακό κράτος σε παύση λειτουργίας για περισσότερο από έναν μήνα.

Όπως ανακοίνωσε από τον Λευκό Οίκο, δεν χτίζει το τείχος μόνο επειδή ήταν μία από τις προεκλογικές υποσχέσεις του, αλλά είναι «κάτι πραγματικά σημαντικό επειδή η χώρα αντιμετωπίζει εισβολή ναρκωτικών, εισβολή ανθρώπων, και αυτό είναι απαράδεκτο».

Αυτό που δεν είπε, βέβαια, είναι ότι τα ναρκωτικά στην πλειονότητά τους εισέρχονται στις ΗΠΑ από «νόμιμες οδούς» και κανένα τείχος δεν μπορεί να τα σταματήσει.

Ανέφερε ότι κι άλλες φορές πρόεδροι έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ αναγνώρισε ότι η δική του απόφαση μπορεί να αντιμετωπίσει «πόλεμο» από το Κογκρέσο.

Αλλά τα πράγματα «είναι πολύ απλά», ανέφερε, «θέλουμε να κλείσουμε τον δρόμο στα ναρκωτικά και τον δρόμο στους εγκληματίες και τις συμμορίες που έρχονται στη χώρα μας».