Λήστευε αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία της Δυτικής Αττικής - Κεντρική Εικόνα

Λήστευε αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία της Δυτικής Αττικής

15 Φεβρουάριος 2019Πολιτική & Οικονομία

Ο φόβος κι ο τρόμος ζαχαροπλαστείων και αρτοποιείων στη Δυτική Αττική είχε γίνει 36χρονος μαζί με τον 35χρονο συνεργό του. Με συντονισμένες ενέργειες της Αστυνομίας ο 36χρονος συνελήφθη προχτές στο Χαϊδάρι, ενώ αναζητείται ο 35χρονος συνεργός του. Οι δύο άντρες είχαν πραγματοποιήσει οκτώ ληστείες, ενώ στο παρελθόν ο δράστης είχε ξανασυλληφθεί για παρόμοια αδικήματα. 

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο 36χρονος κινούμενος με μοτοσυκλέτα, προσέγγιζε αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία. Ακολούθως εισέρχονταν σε αυτά, φορώντας είτε καπέλο και γυαλιά είτε κράνος μοτοσικλετιστή και προσποιούμενος ότι φέρει όπλο μέσα στο μπουφάν του, απειλούσε τους υπαλλήλους και αποσπούσε χρηματικά ποσά.

Μετά από έρευνες και αξιοποίηση όλων των προανακριτικών στοιχείων, επετεύχθη ο εντοπισμός και η σύλληψη του, μετά από ληστεία που είχε διαπράξει σε ζαχαροπλαστείο στο Περιστέρι.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά :

  • Δύο  μπουφάν μηχανής
  • Δύο κράνη μηχανής
  • Τρία ζευγάρια γάντια
  • καπέλο και κασκόλ
  • Δύο  κινητά τηλέφωνα και
  • τμήμα πινακίδας κυκλοφορίας δίκυκλης μοτοσυκλέτας

Επιπλέον, κατασχέθηκε και η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσε.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί οκτώ περιπτώσεις ληστειών σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής και πιο συγκεκριμένα στο Αιγάλεω, το Περιστέρι, το Χαϊδάρι και την Αγία Βαρβάρα.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, στο παρελθόν ο 36χρονος είχε συλληφθεί για τη διάπραξη ίδιων αδικημάτων και είχαν εξιχνιασθεί είκοσι μια περιπτώσεις ληστειών.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.