Το νέο Δ.Σ. του ECR Hellas - Κεντρική Εικόνα

Το νέο Δ.Σ. του ECR Hellas

15 Φεβρουάριος 2019Εικόνα στην Αγορά

Χωρίς αλλαγές στον βασικό κορμό του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής και με μικρές αλλαγές στη σύνθεση των μελών του, ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες της «Ελληνικής Επιτροπής ECR», κατά την ετήσια Τακτική Γενική της Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στις 13/2.

Έτσι, ο Αριστοτέλης Παντελιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Metro AEBE, παραμένει πρόεδρος Δ.Σ. ECR Hellas, Λιανεμπόριο, και ο Χρήστος Τσεντεμεΐδης, Country Director & Brand Activation South Eastern Europe & Israel Distributor Markets Johnson & Johnson AEE, Πρόεδρος Δ.Σ. ECR Hellas, Προμηθευτές. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, περισσότερα από 120 στελέχη των εταιρειών-μελών του Συνδέσμου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον κ. Τσεντεμεΐδη για τη στρατηγική και τις επιμέρους ενέργειες που υλοποιήθηκαν κατά τη διετία 2017 - 2019 από το Σύνδεσμο. Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της ανοικτής συζήτησης που είχε με τον κ. Παντελιάδη, τοποθετήθηκε σε μια σειρά θεμάτων που αφορούσαν την παγκόσμια ύφεση, την επιχειρηματικότητα και τη δυσλειτουργία κρατικών μηχανισμών, τη σύνδεση της επιχειρηματικότητας με την πανεπιστημιακή έρευνα, τον έλεγχο της αγοράς, την εφοδιαστική αλυσίδα / logistics, το brain drain και το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας.

Ο Βασίλης Σταύρου, Διευθύνων Σύμβουλος ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε., στην παρουσίασή του με τίτλο «The new era of Retailing», αναφέρθηκε στη σύνδεση των mega trends (οικονομία, δημογραφικό, τεχνολογία, βιωσιμότητα), των consumer trends (περισσότερη αξία, έλλειψη χρόνου, καλύτερο επίπεδο ζωής, ψηφιοποίηση) και των retail trends (ενοποίηση και νέοι τύποι καταστημάτων, online, ποικιλία, βιωσιμότητα). Τόνισε, επίσης, ότι τα καταστήματα του μέλλοντος θα είναι επιτυχημένα μέσα από ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας προμηθευτών και λιανεμπόρων. Ο Παναγιώτης Μπορέτος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Εμπορικός Διευθυντής IRI Hellas, παρουσίασε το θέμα «Αποτελέσματα 2018 και πρόβλεψη αγοράς 2019», επισημαίνοντας για το 2018 την αύξηση των πωλήσεων σε αξία κατά 2,7% με όλους τους τύπους των καταστημάτων να παρουσιάζουν βελτίωση των πωλήσεων σε αξία.

Για το 2019 ανέφερε ότι ο αντίκτυπος από τις επερχόμενες εκλογές εκτιμάται ότι θα επιδράσει αρνητικά στο σύνολο των πωλήσεων των FMCG προϊόντων με ένα εύρος από -0,16% έως -0,46% ανάλογα με τον αριθμό των εκλογικών αναμετρήσεων και τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας. Στο τέλος,  πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες του Δ.Σ. του ECR Hellas, το οποίο να σημειωθεί ότι θα εκπροσωπεί στις συναντήσεις των Ευρωπαϊκών Επιτροπών ECR Community o Άρης Ζούμπος (Άμβυξ Α.Ε.).

https://www.businessnews.gr/sites/default/files/ecr_3.jpg