1η Περιφερειακή Διάσκεψη Αμερικανικών Επιμελητηρίων Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Κεντρική Εικόνα

1η Περιφερειακή Διάσκεψη Αμερικανικών Επιμελητηρίων Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ

11 Φεβρουάριος 2019Πολιτική & Οικονομία

Σχετικά άρθρα

Στις 5 Φεβρουαρίου 2019 διοργανώθηκε στη Λευκωσία η πρώτη τριμερής διάσκεψη των Αμερικανικών Επιμελητηρίων της Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι γενικοί διευθυντές ή/και Πρόεδροι καθώς και ορισμένα μέλη των Αμερικανικών Επιμελητηρίων.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης παρουσιάστηκε το γενικό οικονομικό, επενδυτικό και θεσμικό περιβάλλον των τριών χώρων και επιπλέον συζητήθηκαν οι Αμερικανικές οικονομικές δραστηριότητες και επενδύσεις στην περιοχή. Ειδικές παρουσιάσεις έγιναν πάνω στα  θέματα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο της Κύπρου, στα θέματα έρευνας και καινοτομίας στις νέες τεχνολογίες από το Επιμελητήριο του Ισραήλ και τέλος στην πρόοδο και ενίσχυση των Ελληνο -Αμερικανικών σχέσεων και την ανάπτυξη του οικοσυστήματος της νεοφυούς επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα από το Επιμελητήριο της Ελλάδας.
 
Κατά τη συνάντηση εξετάσθηκαν διάφοροι τρόποι συνεργασίας για κοινές δράσεις και ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής συνεργασίας της περιοχής.
 
Στη συνάντηση επίσης παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Αμερικανικής πρεσβείας της Κύπρου καθώς και ο διευθυντής της Ένωσης Αμερικανικών Επιμελητηρίων της Ευρώπης. Στο τέλος της συνάντησης τα τρία Επιμελητήρια υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας το οποίο θέτει τις βάσεις για τη μελλοντική συνεργασία τους.