Νέο ρεκόρ σημείωσε το γερμανικό εξωτερικό εμπόριο το 2018 - Κεντρική Εικόνα

Νέο ρεκόρ σημείωσε το γερμανικό εξωτερικό εμπόριο το 2018

08 Φεβρουάριος 2019Διεθνή Νέα

Σχετικά άρθρα

Ο όγκος των γερμανικών διεθνών εμπορευματικών συναλλαγών κατέγραψε νέο ρεκόρ το 2018, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία της χώρας την Παρασκευή, ένδειξη της μεγάλης έκθεσης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας στο διεθνές σύστημα εμπορίου που κινδυνεύει από υπερπροστατευτισμό και πιθανό εμπορικό πόλεμο.

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι γερμανικές εξαγωγές άγγιξαν το 1,3 τρισ. ευρώ και οι εισαγωγές το 1,1 τρισ. ευρώ, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ του 2017. Το εμπορικό πλεόνασμα συρρικνώθηκε ελαφρώς πέρυσι.

Η Γερμανία, κινητήριος μοχλός της ευρωπαϊκής οικονομίας, σημειώνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης εδώ και μία δεκαετία λόγω του ισχυρού της ρόλου ως προμηθευτή εξοπλισμού στις βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες του κόσμου. Αυτό, βέβαια, την καθιστά ευάλωτη σε έναν πιθανό εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στην Κίνα και τις
Ηνωμένες Πολιτείες.  

Αλλά τα τελευταία μηνιαία στοιχεία, που δείχνουν απροσδόκητη αύξηση τόσο των εισαγωγών, όσο και των εξαγωγών, βελτιώνει την αρνητική εικόνα που είχαν διαμορφώσει πρόσφατα κάποιοι οικονομικοί δείκτες, ένδειξη ότι οι προβλέψεις για οικονομική επιβράδυνση της Γερμανίας πιθανόν να μην επαληθευτούν άμεσα.