«Αυξήστε την τιμή στο πιτόγυρο»!  - Κεντρική Εικόνα

«Αυξήστε την τιμή στο πιτόγυρο»!

23 Ιανουάριος 2019Εικόνα στην Αγορά

«Πρέπει να αυξηθεί η τιμή στο «πίτα με γύρο» . Δεν είναι δυνατόν ένας καφές να πωλείται 3,5 και 4 ευρώ ή μια τυρόπιτα 2 ευρώ και ένα σουβλάκι με γύρο να κυμαίνεται μεταξύ 2 ευρώ και 2,4 ευρώ» σημείωσε σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο Διευθύνων Σύμβουλος της Megas Yeeros Nίκος Λούστας. Ο επικεφαλής της εταιρείας που έχει θέσει στόχο να κάνει τον γύρο παγκόσμιο προϊόν στάθηκε ιδιαίτερα στην πολύ χαμηλή τιμή, όπως είπε, του γνωστού «πίτα με γύρο» στην Ελλάδα, τονίζοντας πως πρέπει να αυξηθεί, προκειμένου να μπορέσουν να καταστούν βιώσιμα τα περίπου 25.000 ψητοπωλεία στην χώρα, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες καθώς πέρα από το ζήτημα της μείωσης της κατανάλωσης λόγω δύσκολης οικονομικής συγκυρίας παράλληλα τα τελευταία χρόνια καταβάλλουν και σημαντικό ποσοστό στις διάφορες πλατφόρμες online delivery, που συμμετέχουν  Παράλληλα ο κ. Λούστας υπογράμμισε πως μόνο με την αύξηση της τιμής μπορεί και να προστατευθεί ο ελληνικός γύρος που όπως είπε αποτελεί εθνικό προϊόν.

Χαρακτηριστικά ο κ. Λούστας ανάφερε πως το «πίτα με γύρο» πωλείται σε διπλάσια ή ακόμη και τετραπλάσια τιμή  σε σχέση με την Ελλάδα σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, Γερμανία, Αγγλία ή ακόμη και ο Παναμάς. Όπως ανέφερε η τιμή στις ΗΠΑ αγγίζει τα 8 δολάρια, στην Γερμανία τα 4 ευρώ και στην  Αγγλία τις 6,5 λίρες.

Ακόμη ο κ. Λούστας, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως υπάρχουν ψητοπωλεία, ειδικά στην Θεσσαλονίκη, που εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας γύρου (έκανε λόγο για 300 γραμμάρια), που βάζουν στα «τυλιχτά» τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και αρκετά κλείνουν καθώς πουλάνε σε τιμές, που έχουν συνηθίσει μεν οι καταναλωτές αλλά στην ουσία και κατά το κοινώς λεγόμενον τους «βάζουν μέσα».