Αχτσιόγλου: Από 5 έως 10% η αύξηση του κατώτατου μισθού - Κεντρική Εικόνα

Αχτσιόγλου: Από 5 έως 10% η αύξηση του κατώτατου μισθού

21 Ιανουάριος 2019Πολιτική & Οικονομία

Η υπουργός Εργασίας, Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Ασφάλειας 'Εφη Αχτσιόγλου αναμένεται να υπογράψει στα τέλη Ιανουαρίου το διάταγμα για την πρώτη αύξηση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια. Τα παραπάνω γράφει η γαλλική εφημερίδα Humanite, η οποία σημειώνει ότι πρόκειται για μια αύξηση που θα κινείται μεταξύ 5-10%, σύμφωνα με την υπουργό.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό κράτος, κάτι που ουδέποτε υπήρξε πραγματικά στην Ελλάδα, ούτε πριν από την κρίση», επισημαίνει στην ίδια συνέντευξη και παραθέτει τα κυριότερα κυβερνητικά μέτρα στήριξης της κοινωνίας και δη των ασθενέστερων.

Την ίδια στιγμή, η κα Αχτσιόγλου δεν κρύβει την ανησυχία της για το τι θα συμβεί σε περίπτωση εκλογικής νίκης του κ. Μητσοτάκη: «Σχεδόν ευθυγραμμίζεται με το ΔΝΤ», λέει επικαλούμενη μάλιστα τη δήλωση Καραγκούνη για το σύστημα Πινοσέτ στο συνταξιοδοτικό.

Αναφορικά με την άνοδο της ακροδεξιάς, υπογραμμίζει ότι «εδώ και σχεδόν 15 χρόνια οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη στρουθοκαμηλίζουν απέναντι σε όλες τις ενδείξεις-προάγγελους του φαινομένου». Η Humanite χαρακτηρίζει την 34χρονη υπουργό ανερχόμενο αστέρι στην ελληνική πολιτική καθώς ο απολογισμός του έργου της είναι σημαντικός, αναφέρει η εφημερίδα.