Έλενα Κουντουρά: Στηρίζω την κυβέρνηση - Κεντρική Εικόνα

Έλενα Κουντουρά: Στηρίζω την κυβέρνηση

14 Ιανουάριος 2019Πολιτική & Οικονομία

Η υπουργός Τουρισμού, από την Κίνα όπου βρίσκεται, στην πρώτη της δήλωση μετά το “διαζύγιο” με τον ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαίωσε με δήλωσή της τις πληροφορίες που την ήθελαν να είναι ένα από τα στελέχη των ΑΝΕΛ που δεν θα ακολουθήσουν τον Πάνο Καμμένο στην “έξοδο” από το κυβερνητικό σχήμα.

Ο Πάνος Καμμένος την στοχοποίησε ευθέως, τόσο εκείνη όσο και τον Βασίλη Κόκκαλη, πως πως δεν προτίθενται να ακολουθήσουν την κομματική γραμμή και να καταψηφίσουν την κυβέρνηση στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, πράγμα που επιβεβαιώθηκε με τις δηλώσεις της Υπουργού από την Κίνα.

Ολόκληρη η δήλωση της Έλενας Κουντουρά

«Βρίσκομαι σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην Κίνα που πραγματοποιείται συντονισμένα από τρία συναρμόδια Υπουργεία με στόχο την επίτευξη επωφελών συμφωνιών για την Ελλάδα στους τομείς της αγροτικής παραγωγής, των μεταφορών και του τουρισμού.

Θέλω να κάνω σαφές ότι δεν διαπραγματεύομαι το δικαίωμα μου να ψηφίζω κατά συνείδηση.

Αυτή η κυβέρνηση εργάστηκε πολύ σκληρά για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και το καθεστώς της λιτότητας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ανακοπεί η πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη και την ευημερία, και να ακυρωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού. Ούτε να δώσουμε το δικαίωμα σε εκείνους που ευθύνονται για την καταστροφή της Ελλάδας να μεθοδεύουν σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας.

Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον».