Πορτογαλία: «Πράσινη βίζα» για όσους επενδύσουν 500 χιλ. ευρώ στη χώρα - Κεντρική Εικόνα

Πορτογαλία: «Πράσινη βίζα» για όσους επενδύσουν 500 χιλ. ευρώ στη χώρα

11 Ιανουάριος 2019Διεθνή Νέα

Το κοινοβούλιο της Πορτογαλίας επέκτεινε το πρόγραμμα χορήγησης άδειας παραμονής σε ξένους πολίτες για να συμπεριλάβει και τους επενδυτές οι οποίοι δαπανούν τουλάχιστον 500.000 ευρώ σε έργα οικολογικού χαρακτήρα.

Η πλειοψηφία των βουλευτών ενέκρινε τη διεύρυνση του προγράμματος της «χρυσής βίζας». Οι Βρυξέλλες έχουν επικρίνει τα προγράμματα αυτά, υποστηρίζοντας ότι δίνουν ευκαιρίες για «ξέπλυμα χρήματος».

«Λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη να ενισχύσουμε μια πολυπολιτισμική και ανοιχτή κοινωνία, είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε ένα επιπλέον σχήμα για να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις οικολογικής φύσης» σημείωσε ο Αντρέ Σίλβα, βουλευτής του οικολογικού κόμματος.

Όπως μεταδίδει το Reuters, με βάση τις τροποποιήσεις που ενέκρινε η πορτογαλική βουλή, οι ξένοι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν άδεια παραμονής αν επενδύσουν τουλάχιστον 500.000 ευρώ στη βιολογική γεωργία, τον οικολογικό τουρισμό, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και άλλους τομείς που συμβάλλουν στον περιορισμό της εκπομπής ρύπων.