Έγκριση Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χορήγηση 1,75 δισ. ευρώ κρατικής βοήθειας - Κεντρική Εικόνα

Έγκριση Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χορήγηση 1,75 δισ. ευρώ κρατικής βοήθειας

18 Δεκέμβριος 2018Διεθνή Νέα

Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία, εξασφάλισαν την Τρίτη την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χορήγηση 1,75 δισ. ευρώ κρατικής βοήθειας σε ένα έργο στον τομέα της μικροηλεκτρονικής, το οποίο έχει στόχο να ενθαρρύνει τις επενδύσεις σε συσκευές που είναι συνδεδεμένες με το διαδίκτυο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στο έργο θα λάβουν μέρος 29 εταιρείες και ερευνητικοί οργανισμοί, μεταξύ των οποίων οι Robert Bosch, Infineon, STMicroelectronics, Osram, Carl Zeiss, GlobalFoundries και Murata.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι η κρατική αυτή στήριξη αναμένεται να προσελκύσει επιπλέον 6 δισ. ευρώ από ιδιώτες επενδυτές. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το 2024.

Οι μικροηλεκτρονικές συσκευές όπως τα τσιπ και οι αισθητήρες χρησιμοποιούνται σε τηλέφωνα, υπολογιστές, πλυντήρια, αυτοκίνητα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

«Η καινοτομία στην μικροηλεκτρονική μπορεί να βοηθήσει ολόκληρη την Ευρώπη να ηγηθεί στον τομέα της καινοτομίας» ανέφερε η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ. «Για αυτό έχει νόημα για τις ευρωπαΪκές κυβερνήσεις να υποστηρίξουν τέτοια σημαντικά έργα κοινού συμφέροντος, αν η αγορά από μόνη της δεν αναλαμβάνει το ρίσκο» πρόσθεσε.

Οι πόροι θα κατευθυνθούν στην εξέλιξη ενεργειακά αποδοτικούς ημιαγωγούς, έξυπνους αισθητήρες και οπτικό εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας. 

Πηγή: euro2day.gr