Μέι: Δεν συμφέρει κανέναν το άτακτο Brexit - Κεντρική Εικόνα

Μέι: Δεν συμφέρει κανέναν το άτακτο Brexit

14 Δεκέμβριος 2018Διεθνή Νέα

Είναι προς το συμφέρον τόσο της Μεγάλης Βρετανίας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην οδηγηθούμε σε ένα άτακτο Brexit, προειδοποίησε η Βρετανίδα πρωθυπουργός μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής.

Σημείωσε ότι η Ε.Ε. δεσμεύεται να προχωρήσει γρήγορα τις συζητήσεις για τη μελλοντική σχέση Βρετανίας-Ε.Ε., για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει «σκληρό σύνορο» στην Ιρλανδία ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 και έτσι δεν θα χρειαστεί η δικλείδα ασφαλείας (backstop). Αν αυτό ενεργοποιηθεί, θα γίνει μόνο προσωρινά.

Η Τερέζα Μέι υποστήριξε ότι οι παραπάνω θέσεις της Ε.Ε., όπως εκφράζονται στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, έχουν νομική ισχύ και γι’ αυτό θα πρέπει «να τα καλωσορίσουμε». 

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης ότι υπάρχει «ακόμα δουλειά να γίνει» για να πειστούν οι Βρετανοί βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία για το Brexit.

Πηγή: euor2day.gr 

H ίδια τόνισε πως η συμφωνία δεν «είναι ανοιχτή σε επαναδιαπραγμάτευση», προσθέτοντας ότι είναι πιθανό να ληφθούν περαιτέρω διευκρινίσεις από την Ε.Ε..

«Διαπραγματεύσεις σαν αυτήν είναι πάντοτε δύσκολες, υπάρχουν πάντα δύσκολες στιγμές και καθώς πλησιάζει κανείς προς το τέλος, τότε μπορεί να γίνουν ακόμα πιο δύσκολες» υπογράμμισε.