Καιρός: Ποιες περιοχές "ντύθηκαν" στα λευκά- Χιονίζει και στην Πάρνηθα (βίντεο) - Κεντρική Εικόνα

Καιρός: Ποιες περιοχές "ντύθηκαν" στα λευκά- Χιονίζει και στην Πάρνηθα (βίντεο)

13 Δεκέμβριος 2018Πολιτική & Οικονομία

Χιονίζει από το πρωί στην Πάρνηθα, όπου η θερμοκρασία έχει πέσει στο (-1). Όμως, και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας σημειώθηκε πυκνή χιονόπτωση, ενώ το κρύο είναι τσουχτερό. 

 

Δείτε live την χιονόπτωση στην Πάρνηθα:

Τριάντα τέσσερα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, επιχειρούν για να καθαρίσουν το χιόνι στο οδικό δίκτυο, ρίχνοντας παράλληλα αλάτι, προκειμένοι οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη δεν υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις των οδηγών.

Χιόνια πέφτουν και στον νομό Καρδίτσας, ενώ αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας. Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Τσιάκο, συνδράμει στον καθαρισμό του χιονιού με 24 μηχανήματα. Έως τώρα στο οδικό δίκτυο του νομού Καρδίτσας δεν παρουσιάζονται προβλήματα και είναι ανοικτό, όπως αναφέρει ο κ. Τσιάκος.

 

Νομός Τρικάλων (Καλαμπάκα - Μετέωρα)

 

Νομός Καρδίτσας

 

Την Παρασκευή και το Σάββατο το βαρομετρικό χαμηλό στη κεντρική Μεσόγειο θα κινηθεί ανατολικότερα και θα συνεχίσει να επηρεάζει τη χώρα μας με τα μέτωπα που το συνοδεύουν και θα επικρατήσουν νοτιάδες 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ και θα έχουμε πολλές βροχές και καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ορεινά.

Την Κυριακή το σύστημα θα περάσει νότια από τη χώρα μας αλλά θα επηρεάσει κυρίως τα ανατολικά και νότια τμήματα ενώ σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά ο καιρός θα αρχίζει μνα παρουσιάζει βελτίωση. Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.