Μυτιλήνη: Άγρια ρατσιστική επίθεση με σιδηρολοστό σε εργαζόμενο μετανάστη - Κεντρική Εικόνα

Μυτιλήνη: Άγρια ρατσιστική επίθεση με σιδηρολοστό σε εργαζόμενο μετανάστη

11 Δεκέμβριος 2018Πολιτική & Οικονομία

Μια προκλητική, σοκαριστική πράξη ρατσιστικής βίας εκδηλώθηκε το Σάββατο το το απόγευμα στο χώρο στάθμευσης μεγάλου σούπερ μάρκετ έξω από την πόλη της Μυτιλήνης.  

Εργαζόμενος στον εξωτερικό χώρο της επιχείρησης, που συγκεντρώνει τα καροτσάκια των πελατών, καταγωγής Μπαγκλαντές, ζήτησε στο πλαίσιο της δουλειάς του από πελάτη, έναν 29χρονο Έλληνα, να μη σταθμεύσει το αυτοκίνητό του στο χώρο που προορίζεται για τη στάθμευση από ΑμεΑ.

Χτυπήματα με σιδηρολοστό, εγκατέλειψε τον τραυματία

Τότε, ο 29χρονος βγήκε από το αυτοκίνητό του και επιτέθηκε στον αλλοδαπό εργαζόμενο καθυβρίζοντάς τον και τραυματίζοντάς τον σοβαρά με μεταλλικό λοστό, που έβγαλε από το αυτοκίνητό του. Στη συνέχεια, εγκατέλειψε τον τραυματία, τον οποίο περαστικοί μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται, ενώ επρόκειτο να εισαχθεί στο χειρουργείο για την ανάταξη καταγμάτων.

Όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία ενημερώθηκε για το γεγονός και, την Κυριακή, προχώρησε στη σύλληψή του και στην παραπομπή του στον εισαγγελέα με βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Ας σημειωθεί ότι το όλο γεγονός έχει καταγραφεί από τις κάμερες του καταστήματος. Ο 29χρονος κρατείται και πρόκειται να απολογηθεί την Τετάρτη 12/12 στον ανακριτή, κατηγορούμενος για πρόκληση βαριών σωματικών βλαβών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Σοβαρό κάταγμα στο χέρι

Ο 45χρονος Εαμάν Ουντίν εργάζεται για περισσότερο από πέντε χρόνια στο χώρο έξω από το μεγάλο σούπερ μάρκετ και στην τοπική κοινωνία είναι συμπαθής. Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του μετά τον τραυματισμό του, πληροφορίες λένε πως αντιμετωπίζει ιδιαίτερα σοβαρό κάταγμα στο χέρι του και για μεγάλο χρονικό διάστημα δε θα μπορεί να εργάζεται μέχρι αυτό να αποκατασταθεί. 

Καταγγελία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος μετανάστη εργάτη στη Λέσβο

«Τέτοιες εγκληματικές ενέργειες, με σαφή ρατσιστικό χαρακτήρα, θυμίζουν τις θρασύδειλες επιθέσεις από ομάδες φασιστών στους εργάτες γης στην Μανωλάδα, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, σε ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας», τονίζει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, 29χρονος ελληνικής καταγωγής, επιχείρησε να σταθμεύσει το όχημα του έξω από κατάστημα της Λέσβου, σε χώρο που προοριζόταν για ΑμεΑ. Ο μετανάστης από το Μπαγκλαντές και εργάτης στη συγκεκριμένη επιχείρηση, ενώ συγκέντρωνε τα καροτσάκια των πελατών, του ζήτησε να μην σταθμεύσει στη συγκεκριμένη θέση. Τότε, ο 29χρονος βγήκε από το όχημα του, χτύπησε σοβαρά τον μετανάστη με μεταλλικό λοστό και στη συνέχεια τον εγκατέλειψε.

Η δολοφονική ενέργεια σε βάρος μετανάστη εργάτη έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη ρατσιστική και φασιστική επίθεση κατά του εργάτη γης, Πετρίτ Ζίφλε. Τέτοιες εγκληματικές ενέργειες, με σαφή ρατσιστικό χαρακτήρα, θυμίζουν τις θρασύδειλες επιθέσεις από ομάδες φασιστών στους εργάτες γης στην Μανωλάδα, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, σε ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας.

Καταδικάζουμε τη ρατσιστική επίθεση και καλούμε κάθε αντιφασίστα/τρια να σταθεί ενάντια στο φόβο που επιχειρούν να σπείρουν οι φασίστες. Ανάλογες επιθέσεις δεν μπορούν πλέον να γίνονται ανεκτές και είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να σταθεί η κοινωνία σύσσωμη απέναντι σε ενέργειες που έχουν σαφή φασιστικό και ρατσιστικό χαρακτήρα.

Καλούμε κάθε νέο και νέα να μη μείνει στο σκοτάδι και να υψώσει τη φωνή του/της απέναντι στο σκοταδισμό, για να μην υπάρξουν ξανά θύματα φασιστικών και ναζιστικών επιθέσεων».

Πηγή: left