Η Τερέζα Μέι ακυρώνει την ψηφοφορία για το Brexit - Κεντρική Εικόνα

Η Τερέζα Μέι ακυρώνει την ψηφοφορία για το Brexit

10 Δεκέμβριος 2018Διεθνή Νέα

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει ακυρώσει την αυριανή ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για την έγκριση της συμφωνίας του Brexit, σύμφωνα με ξένα πρακτορεία ειδήσεων. Η κίνηση ήρθε μετά την προειδοποίηση ότι οδηγείτο σε καταστροφική ήττα. Η Ντάουνινγκ Στριτ δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κάποιο σχόλιο.

Το γραφείο της Μέι επέμενε μέχρι σήμερα το πρωί ότι η ψηφοφορία θα γίνει, αλλά η προοπτική μίας ανταρσίας από μέλη του Κοινοβουλίου ανάγκασαν την πρωθυπουργό να το ξανασκεφτεί. 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ δηλώνει ότι η Μέι αναζητά αλλαγές της τελευταίας στιγμής στη συμφωνία, ενώ μίλησε με βασικούς ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η πρωθυπουργός θα ενημερώσει γι' αυτές τις συνομιλίες το υπουργικό της συμβούλιο σήμερα.

Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης χαρακτήρισε τις συνομιλίες της με Ευρωπαίους ηγέτες ως επαφές ρουτίνας. 

«Η πρωθυπουργός μίλησε με αρκετούς ηγέτες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Μίλησε με τον Ντόναλντ Τουσκ, τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον Λίο Βάραντκαρ, την Άνγκελα Μέρκελ και τον ΜαρκΡούτε. Είναι σύνηθες να κάνει κάτι τέτοιο, ενόψει Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», είπε στους δημοσιογράφους.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η πρωθυπουργός ελπίζει ότι η καθυστέρηση θα της δώσει χρόνο για να εξασφαλίσει μία βελτιωμένη συμφωνία με τις Βρυξέλλες και ότι θα πάει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Πέμπτης για να ζητήσει βοήθεια από τα 27 εναπομείναντα κράτη-μέλη της ΕΕ. 

Πηγή: euro2day.gr 

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης σημειώνει ότι «δεν θα γίνει νέα διαπραγμάτευση» για το Brexit. «Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια», δηλώνει χαρακτηριστικά.