Στο ΣτΕ και πάλι η επένδυση στο Ελληνικό - Κεντρική Εικόνα

Στο ΣτΕ και πάλι η επένδυση στο Ελληνικό

07 Δεκέμβριος 2018Πολιτική & Οικονομία

Σχετικά άρθρα

Ακόμα ένα επεισόδιο της μεγάλης επένδυσης στο μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού-Αγίου Κοσμά. Η συνταγματικότητα και η νομιμότητα της συζητήθηκε για μία ακόμη φορά ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας  άναψε «το πράσινο  φως» για να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό.

Στη συνέχεια όμως 550 κάτοικοι της περιοχής του Ελληνικού (Κάτω και Άνω Ελληνικό, Άγιος Κοσμάς,  Αργυρούπολης και όμοροι Δήμοι), όπως και νομικά πρόσωπα (Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων, Οικολογική Συνεργασία, Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση WWF Ελλάς, Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης) κ.λπ. προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να ακυρωθεί το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα.

Παρέμβαση υπέρ του επίμαχου Προεδρικού Διατάγματος έκαναν το ΤΑΙΠΕΔ, οι εταιρείες  Ελληνικό Α.Ε.,  Helliniko global, κ.λπ. Την Παρασκευή, στην Ολομέλεια του  Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (Πρόεδρος η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητής ο  σύμβουλος Επικρατείας Χρήστος Ντουχάνης) συζητήθηκαν οι εν λόγω αιτήσεις ακύρωσης. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.