Δέσμευση ακινήτων για την υπόθεση Folli Follie - Κεντρική Εικόνα

Δέσμευση ακινήτων για την υπόθεση Folli Follie

28 Νοέμβριος 2018Εικόνα στην Αγορά

δέσμευση και της ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Κουτσολιούτσου, των μελών της διοίκησης της Folli Follie αλλά της ίδιας της εταιρείας, αποφάσισε η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, προχωρώντας στο ολοκληρωτικό μπλοκάρισμα των προσωπικών περιουσιακών στοιχείων των ελεγχόμενων. Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική προκαταρκτική εξέταση από τον Γιάννη Δραγάτση

Σημειώνεται πως στις 9 Οκτωβρίου, δεσμεύτηκαν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες της οικογένειας Κουτσολιούτσου καθώς και μελών της διοίκησης της Folli Follie, μετά από αίτημα του οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, ο οποίος διενεργεί την έρευνα για το σκάνδαλο, εδώ και μερικούς μήνες. 

Σύμφωνα με όσα τονίζονται σε εκείνο το βούλευμα ο υπό διερεύνηση όμιλος "έκτιζε" ενοποιημένους ισολογισμούς με "ψευδή στοιχεία" για αδιανέμητα κέρδη, ταμειακά διαθέσιμα, πωλήσεις και αποθέματα. Όπως αναφέρεται, "..συνάγεται ότι πρόκειται για μεθοδευμένη και σχεδιασμένη από τουλάχιστον το 2007 εξαπάτηση των επενδυτών που εμπιστεύθηκαν την ειλικρίνεια των δημοσιευμένων ισολογισμών της εταιρίας προχώρησαν σε αγορά μετοχών της και σήμερα έχουν καταγράψει τεράστια οικονομική ζημία αφού η τιμή της μετοχής μετά την αποκάλυψη της απάτης έχει υποστεί οικονομική απαξίωση".

Επιπλέον, στις 25 Οκτωβρίου δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι θυρίδες και τα άυλα χρηματοπιστωτικά προϊόντα του ορκωτού λογιστή της Ecovis, Γιώργου Βαρθαλίτη, ο οποίος υπέγραψε τις καταστάσεις της εταιρείας, καθώς και του οικονομικού διευθυντή της θυγατρικής στην Κίνα, FFG Sourcing Limited, Ιωάννη Μπεγιέτη.

Πλέον, με απόφαση της επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, Άννας Ζαΐρη, δεσμεύονται τα ακίνητα του Δημήτρη, της Κατερίνας και του Γιώργου Κουτσολιούτσου, των πέντε μελών του ΔΣ που ελέγχονται και ποινικά για τους φερόμενους ως πλασματικούς ισολογισμούς της Folli Follie, αλλά και τα ακίνητα της ίδιας της εταιρείας.