Βούτσης: "Το Πολυτεχνείο δεν μπορεί να έχει κλειστές πόρτες" - Κεντρική Εικόνα

Βούτσης: "Το Πολυτεχνείο δεν μπορεί να έχει κλειστές πόρτες"

16 Νοέμβριος 2018Πολιτική & Οικονομία

«Το Πολυτεχνείο δεν μπορεί να έχει κλειστές πόρτες σε όσους έχουν αφήσει παρακαταθήκες και έχουν το δικαίωμα να προσέρχονται και να αποτίνουν φόρο τιμής». Τα παραπάνω επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν το πρωί στην είσοδο του ΕΜΠ όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμποδίστηκαν να καταθέσουν στεφάνι.

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι «οι κλειστές πόρτες δείχνουν κλειστά αυτιά και κλειστούς ορίζοντες στις εξελίξεις και στο μέλλον. Η παρακαταθήκη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν περικλείεται σε στερεότυπα, δε μπαίνει σε μαυσωλείο, δεν έχει ιδιοκτήτες, δεν κλείνεται μέσα σε συγκυρίες και δεν επιδέχεται τους παντοειδείς εκφοβισμούς που προσδοκούν να την αφοπλίσουν ως μια κινητήρια δύναμη, τελικά, των κοινωνικών πολιτικών εξελίξεων και της ίδιας της ιστορίας».

Σημείωσε παράλληλα πως αποτελεί «απίστευτη θρασεία ενέργεια η με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία υπεράσπιση από τους πολιτικούς νοσταλγούς και υποστηρικτές των τότε πραξικοπηματιών, μέσα στην ίδια τη Βουλή, των πεπραγμένων και των εγκληματικών τους ευθυνών».