Η Alipay του Τζακ Μα έκλεισε συμφωνία χορηγίας της UEFA - Κεντρική Εικόνα

Η Alipay του Τζακ Μα έκλεισε συμφωνία χορηγίας της UEFA

09 Νοέμβριος 2018Εικόνα στην Αγορά

Alipay, η κινεζική εταιρεία-γίγαντας στις «φορητές συναλλαγές» (mobile payments) που ελέγχεται από τον Τζακ Μα, τον ιδρυτή και πρόεδρο της κορυφαίας πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, έκλεισε συμφωνία χορηγίας της UEFA, της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών, σε μία προσπάθεια της τεχνολογικής εταιρείας να εντείνει τη διεθνή της παρουσία.

Την Παρασκευή, η Alipay παρουσιάστηκε ως «επίσημος παγκόσμιος εταίρος πληρωμών» στους αγώνες των εθνικών ομάδων της UEFA , συμπεριλαμβανομένων των Euro 2020 και 2024.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η πλατφόρμα πληρωμών, η οποία λειτουργεί από την Ant Financial, έχει περισσότερους από 700 εκατ. ενεργούς χρήστες στην Κίνα.

Η συμφωνία θα έχει διάρκεια οκτώ χρόνια και έχει στόχο τους κινέζους τουρίστες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη και οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ψηφιακά πορτοφόλια τους και τις εφαρμογές στις εκδηλώσεις της UEFA. Παράλληλα, θα προωθηθεί η εταιρεία στην Ασία, καθώς εκατοντάδες εκατομμύριατηλεθεατές εκεί παρακολουθούν ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Λεπτομέρειες του ντιλ δεν έγιναν γνωστές, αλλά σύμφωνα με ανθρώπους κοντά στη συμφωνία, ήταν αξίας περίπου €200 εκατ.

Πηγή: euro2day.gr

TAGS