Μετρό: Επανέρχεται το δρομολόγιο προς το αεροδρόμιο - Κεντρική Εικόνα

Μετρό: Επανέρχεται το δρομολόγιο προς το αεροδρόμιο

09 Νοέμβριος 2018Εικόνα στην Αγορά

Από το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 θα υπάρξει επαναφορά των δρομολογίων της γραμμής 3 του Μετρό στον προγενέστερο σχεδιασμό, και ως εκ τούτου οι μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» θα γίνονται χωρίς  μετεπιβιβάσεις στο σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας», σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΣΤΑΣΥ.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα δρομολόγια με κατεύθυνση το αεροδρόμιο  θα ξεκινούν (κάθε 00:26 και 00:56 της ώρας) από το σταθμό «Αγ. Μαρίνα», ενώ  οι συρμοί που θα εκκινούν από το αεροδρόμιο (κάθε 00:24 και 00:54 της ώρας) θα τερματίζουν τη διαδρομή τους  στο σταθμό «Αγ. Μαρίνα».

Ο επανασχεδιασμός  των δρομολογίων που ίσχυσαν από την 1η Νοεμβρίου αποσκοπούσε στον εξορθολογισμό του συγκοινωνιακού έργου της ΣΤΑΣΥ. Παρά ταύτα η εταιρεία, "λαμβάνοντας υπόψη τα  έστω και περιορισμένης κλίμακας αιτήματα για κατάργηση των μετεπιβιβάσεων, αποφάσισε για λόγους κοινωνικής ευθύνης και επιβεβαιώνοντας τον δημόσιο χαρακτήρα της να επαναφέρει τα δρομολόγια στην προηγούμενη μορφή τους", τονίζει η ΣΤΑΣΥ στην ανακοίνωσή της, συμπληρώνοντας οτι "η επαναφορά, ωστόσο, στον προηγούμενο σχεδιασμό καταδεικνύει, πέραν των άλλων, ότι ήταν αβάσιμες οι ενστάσειςπου διατυπώθηκαν για αδυναμία εκτέλεσης του συγκοινωνιακού έργου λόγω προβλημάτων σε συρμούς και έλλειψης ανταλλακτικών".