ΑΣΟΕΕ: Έκτακτη Σύγκλητος για την οριακή κατάσταση με τα ναρκωτικά - Κεντρική Εικόνα

ΑΣΟΕΕ: Έκτακτη Σύγκλητος για την οριακή κατάσταση με τα ναρκωτικά

23 Οκτώβριος 2018Πολιτική & Οικονομία

Τις επόμενες ενέργειές της για την αντιμετώπιση του διαρκώς επιδεινούμενου προβλήματος διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών πέριξ των εγκαταστάσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών πρόκειται να αποφασίσει σήμερα, σε συνεδρίασή της, η Σύγκλητος του Ιδρύματος. 

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να αποφασιστεί η συμβολική αναστολή της λειτουργίας του πανεπιστημίου, καθώς καθημερινά καταγράφονται όλο και περισσότερα περιστατικά απειλών προς φοιτητές από τοξικομανείς που ζητούν χρήματα. 

Υπάρχουν πανεπιστημιακά Ιδρύματα που βρίσκονται σε απόγνωση και αυτό οφείλεται στις ακατανόητες ενέργειες της πολιτείας, σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ Στάθης Ευσταθόπουλος. 

Τόνισε πως όπως αποδεικνύεται και στην πράξη, η επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου όπως τη νομοθέτησε πριν από 2 χρόνια η κυβέρνηση, λειτουργεί ως άσυλο προστασίας της ανομίας. 

Κάλεσε τη συντεταγμένη πολιτεία να ξαναδεί το ζήτημα, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που οι πανεπιστημιακές αρχές καλούν την αστυνομία, η οποία όμως δεν έρχεται. 

Πηγή: skai.gr