ΔΕΗ για δημοπρασία ΝΟΜΕ: Τα περί υψηλής τιμής προθεσμιακών προϊόντων δεν έχουν βάση - Κεντρική Εικόνα

ΔΕΗ για δημοπρασία ΝΟΜΕ: Τα περί υψηλής τιμής προθεσμιακών προϊόντων δεν έχουν βάση

19 Οκτώβριος 2018Εικόνα στην Αγορά

«Oι διαμαρτυρίες που διαρρέονται και το κλίμα που επιχειρείται να δημιουργηθεί για τη δήθεν υψηλή τιμή των προθεσμιακών προϊόντων δεν έχουν καμία απολύτως βάση» ανέφεραν κύκλοι της ΔΕΗ απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι το αποτέλεσμα της προχθεσινής δημοπρασίας, στο πλαίσιο των «ΝΟΜΕ», είναι «από ζημιογόνο έως περίπου καταστροφικό» για τους παρόχους – ανταγωνιστές της επιχείρησης.

Όπως επισημαίνουν ειδικότερα κύκλοι της επιχείρησης, η τιμή που τελικά προέκυψε, είναι περίπου 20 ευρώ / MWH, ή 23% χαμηλότερη από την οριακή (χονδρική) τιμή του συστήματος. «Αυτό προφανώς σημαίνει ότι οι εναλλακτικοί πάροχοι έχουν δυνατότητα να διαθέτουν στην κατανάλωση την Η/Ε τουλάχιστον 20% φθηνότερα από ότι η ΔΕΗ» διευκρινίζουν οι ίδιοι κύκλοι.

Σημειώνουν επίσης ότι «οι πάροχοι αυτοί επιλέγουν μόνο τα κερδοφόρα τμήματα της αγοράς και βέβαια ούτε τη μεγάλη βιομηχανία, ούτε τους αγρότες, ούτε τους ευάλωτους καταναλωτές στηρίζουν, όπως κάνει η ΔΕΗ, η οποία δεν αποφεύγει καμία κατηγορία καταναλωτών».

Οι παράγοντες της ΔΕΗ αναφέρουν ακόμη την απορία τους «για την τοποθέτηση της ΡΑΕ, στο πλαίσιο της φετινής Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, μέσω αρμοδίου στελέχους της, για πολύ μικρό περιθώριο κέρδους των εναλλακτικών παρόχων (1,5 ευρώ/MWH)».

«Υπονοεί άραγε η ΡΑΕ ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη αύξηση των τιμολογίων. Είναι αναγκαίο ως υπεύθυνη αρχή να διατυπώσει τη θέση της υπεύθυνα και δημόσια, χωρίς περιστροφές» καταλήγουν οι κύκλοι της ΔΕΗ.