CCC: Εκπαιδεύει το προσωπικό της  στον εντοπισμό της διαφθοράς  - Κεντρική Εικόνα

CCC: Εκπαιδεύει το προσωπικό της στον εντοπισμό της διαφθοράς

16 Οκτώβριος 2018Αειφορία & ΕΚΕ

Σχετικά άρθρα

Η Consolidated Contractors Company εκπαιδεύει χιλιάδες υπαλλήλους της παγκοσμίως στον εντοπισμό δωροδοκιών και αντιδεοντολογικών συμπεριφορών, στο πλαίσιο της εφαρμογής πολιτικής μηδενικής ανοχής στη διαφθορά στις διεθνείς επιχειρήσεις.

Ο παγκόσμιος κατασκευαστικός κολοσσός, μέλος της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας κατά της Διαφθοράς (PACI) του World Economic Forum, δήλωσε ότι η αντιμετώπιση της διαφθοράς είναι ευθύνη των διεθνών επιχειρήσεων και του συνόλου του εργατικού δυναμικού – μία από τις θεμελιώδεις αρχές του PACI.

Ο κ. Samer Khoury, Πρόεδρος Engineering & Construction της CCC, δήλωσε ότι η εκπαίδευση των υπαλλήλων της εταιρείας στον εντοπισμό της διαφθοράς, ιδιαίτερα σε χώρες υψηλού κινδύνου, αποτελεί σημαντική επένδυση για τον κλάδο:

«Η CCC είναι τόσο μεγάλη εταιρεία - έχουμε περισσότερους από 182.000 υπαλλήλους, που απασχολούνται σε 56 εν εξελίξει μεγάλα έργα παγκοσμίως. Βασική ευθύνη μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι υπάλληλοί μας λειτουργούν με γνώμονα την ειλικρίνεια, τη διαφάνεια και την αφοσίωση - βασιζόμαστε σε όλους τους υπαλλήλους μας για να μας βοηθήσουν να εντοπίσουμε και να αντιμετωπίσουμε τυχόν αντιδεοντολογικές συμπεριφορές στο χώρο εργασίας. Υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι διαφθοράς στον κατασκευαστικό  κλάδο και στις χώρες που δραστηριοποιούμαστε - έχουμε υιοθετήσει μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε παράνομη πρακτική, δωροδοκία, σύγκρουση συμφερόντων, απάτη ή κατάχρηση εξουσίας στο χώρο εργασίας μας.

Το πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, για το οποίο είμαστε περήφανοι και ξεκινήσαμε σε συνεργασία με την Idox Compliance, έχει σημειώσει το εντυπωσιακό ποσοστό ολοκλήρωσης 90% στους εργαζομένους που θέσαμε ως στόχο σε παγκόσμιο επίπεδο -  οι οποίοι νιώθουν περήφανοι που μαθαίνουν για τις πολιτικές μας κατά της δωροδοκίας και της διαφθοράς, τις οποίες εφαρμόζουμε με αυστηρότητα. Ενημερώνουμε το προσωπικό μας για πιθανές επικίνδυνες καταστάσεις και βοηθάμε να λάβουν τις σωστές αποφάσεις, τόσο για εκείνους, όσο και για τη CCC.

Οι εργαζόμενοί μας νιώθουν ικανοποίηση όχι μόνο για την ευκαιρία που τους δίνεται στην εκπαίδευση να εντοπίζουν συγκεκριμένα σενάρια που μπορούν να τους εκθέσουν σε κίνδυνο, αλλά και για την καθοδήγηση που λαμβάνουν σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης περιπτώσεων οποιασδήποτε αντιδεοντολογικής εσωτερικής ή εξωτερικής συμπεριφοράς. Η καταπολέμηση της διαφθοράς, της δωροδοκίας και της ανήθικης συμπεριφοράς  στον επιχειρηματικό κόσμο πρέπει να επεκταθεί και στην κατάρτιση  των εργαζομένων που μπορεί να εκτεθούν σ’ αυτές τις συμπεριφορές, ώστε να μπορούν να εντοπίσουν και να συμβάλλουν στην εξάλειψη των δυνητικών κινδύνων που προκύπτουν για τις εταιρείες».

Ο Carsten Gerz, Key Account Manager στην Idox Compliance, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίζουμε την CCC στις προσπάθειές της για την προώθηση δεοντολογικών συμπεριφορών και  τη θωράκιση ενάντια στη διαφθορά σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της επιχείρησης.

Με αυτήν την προσέγγιση, πιστεύουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε στην προστασία των αξιών, της φήμης και της ανταγωνιστικής θέσης της CCC, όπως κάνουμε με πολλούς άλλους πελάτες όλων των μεγεθών σε όλους τους τομείς του κλάδου. Η αποδεδειγμένη εμπειρία μας στην προσαρμογή του περιεχομένου του προγράμματος, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών μας, έχει οδηγήσει για ακόμη μία φορά σε ένα project υψηλής ποιότητας που παραδόθηκε εγκαίρως και παρέμεινε εντός προϋπολογισμού».

Η δέσμευση για την καταπολέμηση της διαφθοράς αποτελεί μία από τις 17 Βασικές Αξίες και Κατευθυντήριες Αρχές της CCC. Στον κώδικα πρακτικής η CCC περιλαμβάνει τη δήλωση κατά της διαφθοράς, αναδεικνύοντας τη δέσμευσή της να εξαλείψει τη διαφθορά από τις επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον, η δέσμευση της CCC επεκτείνεται και σε τρίτους  - με κάθε αντιπρόσωπο, σύμβουλο ή οποιοδήποτε άλλο τρίτο μέρος υποχρεούται να συμμορφώνεται με τους ισχύοντες νόμους κατά της διαφθοράς της χώρας στην οποία λειτουργούν.