Νέα Γενιά Ζηρίδη: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το συνέδριο Mep Med Athens 2018 - Κεντρική Εικόνα

Νέα Γενιά Ζηρίδη: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το συνέδριο Mep Med Athens 2018

12 Οκτώβριος 2018Πολιτική & Οικονομία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Μεσογειακό Μοντέλο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο διεξήχθη από τις 5 έως τις 10 Οκτωβρίου από τη Νέα Γενιά Ζηρίδη. Πρόκειται για διεθνές μαθητικό συνέδριο προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου συμμετέχουν μαθητές 16-18 ετών και διεξάγεται σε διαφορετική πρωτεύουσα της Ευρώπης κάθε χρόνο.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, του Πανεπιστημίου Αθηνών, με την υποστήριξη του Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (στις Βρυξέλλες).

H Νέα Γενιά Ζηρίδη έχει την αποκλειστικότητα αυτού του Ευρωπαϊκού προγράμματος και συμμετέχει σε αυτό από το ξεκίνημά του το 1994, προετοιμάζοντας μαθητές Λυκείου για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στα διεθνή συνέδρια.  

Στην τελετή έναρξης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Νέας Γενιάς Ζηρίδη, συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Λήδα Παναγιώτου-Αλέπη, Strategist/Policy Advisor Human Rights & Development και Gottfried D. Oehl, MEP Europe Chairman of the Board.

Οι συμμετέχοντες μετά την Τελετή Έναρξης, εργάστηκαν σε επιτροπές πάνω σε συγκεκριμένα φλέγοντα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό να συντάξουν ψηφίσματα, τα οποία παρουσιάστηκαν στη Γενική Ολομέλεια, την τελευταία μέρα του συνεδρίου, που διεξήχθη στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην τελετή λήξης, απηύθυναν χαιρετισμό οι: Τζωρτζίνα Σπέντζου-Ζηρίδη, Μάνια Ζηρίδη, Κωστής Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και τ. Ευρωβουλευτής, η Δρ. Νάντια Στυλιανού, Μορφωτική Ακόλουθος της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Παντελής Ναούμ, απόφοιτός μας και Αντιπρόεδρος της Γενικής Ολομέλειας και η Θεώνη Σοφρωνά, συντονίστρια του συνεδρίου.

Μέσα από αυτή τη μοναδική εμπειρία οι μαθητές, συμμετείχαν στην ανάδειξη των δημοκρατικών αξιών και θεσμών, αντάλλαξαν απόψεις και πρότειναν λύσεις, πάνω σε επίκαιρα θέματα, συνειδητοποιώντας ότι  μπορούν και πρέπει να παίξουν σημαντικό ρόλο στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.