Αντιμέτωπος με υψηλά πρόστιμα ο ιδιοκτήτης του Da Capo για τη ρευματοκλοπή - Κεντρική Εικόνα

Αντιμέτωπος με υψηλά πρόστιμα ο ιδιοκτήτης του Da Capo για τη ρευματοκλοπή

12 Οκτώβριος 2018Πολιτική & Οικονομία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του ΔΕΔΔΗΕ, για την περίπτωση του Da Capo στο Κολωνάκι, που έπειτα από έλεγχο διαπιστώθηκε ρευματοκλοπή, αφού ο ιδιοκτήτης του γνωστού καφέ έκλεβε ρεύμα από διπλανή πολυκατοικία.

Ο ΔΕΔΔΗΕ μέσα από την έρευνα θα διαπιστώσει την έκταση του φαινομένου, θα υπολογίσει το ύψος της ρευματοκλοπής και θα καταλογίσει στον ιδιοκτήτη την οφειλή και το πρόστιμο που προβλέπεται και το οποίο μετά την αλλαγή του κώδικα τον περασμένο Μάρτιο έχει αυξηθεί στο 70% του ύψους της κατανάλωσης. Σημειώνεται ότι η αυθαίρετη παρέμβαση σε μετρητές ή άλλα στοιχεία του δικτύου διανομής, συνιστά ποινικό αδίκημα που διώκεται αυτεπαγγέλτως.

Μηδενική κατανάλωση ρεύματος στο Da Capo

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ επί ημέρες έκαναν έρευνες στο Κολωνάκι. Ανακάλυψαν ότι η καφετέρια Da Capo με πατέντα έκλεβε ρεύμα. Έτσι, και αφού διαπιστώθηκε ότι το “ρολόι” δεν έγραφε σχεδόν τίποτα από την ημερήσια κατανάλωση του καταστήματος, πάρθηκε απόφαση να στηθεί επιχείρηση με τη βοήθεια της Αστυνομίας για ρευματοκλοπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ρολόι της επιχείρησης έδειχνε κατανάλωση… κλειστού καταστήματος. Ουσιαστικά το Da Capo λειτουργούσε με… κλεμμένο ρεύμα. Έτσι ασκήθηκε δίωξη κατά του υπευθύνου του καταστήματος και της επιχείρησης και η υπόθεση πήρε το δρόμο για τον εισαγγελέα.

Στα 14,7 εκ. ευρώ το κόστος των ρευματοκλοπών

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το συνολικό κόστος των 5.270 καταγεγραμμένων ρευματοκλοπών υπολογίζεται στα 14,7 εκατομμύρια ευρώ για τον ΔΕΔΔΗΕ, ενώ έχουν εισπραχθεί μόλις τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία που είχαν γίνει γνωστά πέρυσι οι υποθέσεις ρευματοκλοπής που έφτασαν στα δικαστήρια ξεπέρασαν τις 3.000 όταν μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν 320. Το φαινόμενο της ρευματοκλοπής επιβαρύνει τους συνεπείς καταναλωτές που πληρώνουν κανονικά το λογαριασμό τους. Δηλαδή μπορεί ένας συνεπής βιοπαλαιστής που με δυσκολία τα βγάζει πέρα, να πληρώνει από το υστέρημά του τους παραβάτες του Κολωνακίου και που επωφελούνται οικονομικά και θησαυρίζουν από την αντικοινωνική τους συμπεριφορά.

Πηγή: athina984.gr