Φ. Γεννηματά: "Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία" - Κεντρική Εικόνα

Φ. Γεννηματά: "Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία"

04 Οκτώβριος 2018Πολιτική & Οικονομία

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά ανέφερε σε δηλώσεις της στον realfm 97,8 ότι "η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Αυτό συνδέεται με τη δυνατότητα εξόδου της χώρας στις αγορές, βλέπουμε που έχουν φτάσει τα επιτόκια. Χθες ήταν στο 4,4 ξανά και αυτό είναι άλλη μια αποτυχία αυτής της κυβέρνησης διότι πέρα από τα επικοινωνιακά σόου και τις μεγάλες κουβέντες περί καθαρής εξόδου, εδώ κρίνονται τα πράγματα. Υπάρχει αποτέλεσμα; Τους είδα να λένε σήμερα για κερδοσκόπους που παίζουν με τις ελληνικές τράπεζες. Πριν από λίγο καιρό όταν γινόταν η ανακεφαλαιοποίηση τους είχαμε προειδοποιήσει".

Η ίδια τόνισε ότι "ήταν αποτυχία των κυβερνητικών χειρισμών ότι μπήκαν οι περικοπές των συντάξεων μέσα στο πρόγραμμα επειδή δεν κατάφερε η κυβέρνηση να δημιουργήσει ανάπτυξη. Να πετύχει τους στόχους που έχει δεσμευθεί ότι θα πετύχει και γι' αυτό έβαλε στο στόχαστρο την περικοπή των παλιών συντάξεων".

Επίσης, η κ. Γεννηματά σχολίασε σχετικά με το δημοψήφισμα στα Σκόπια: "Τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα περίμενε ή τα παρουσίαζε η ελληνική κυβέρνηση. Σε μια εξαιρετικά θετική συγκυρία για να βρεθεί μια οριστική και βιώσιμη λύση για το ζήτημα των Σκοπίων, με τη στήριξη των Ευρωπαίων και το φανερό ενδιαφέρον του αμερικανικού παράγοντα, η κυβέρνηση δεν κατάφερε να φτάσει σε μια συμφωνία που θα γινόταν αποδεκτή από τους δύο λαούς. Είναι μια μεγάλη αποτυχία. Με κουτοπονηριές δεν λύνονται προβλήματα ετών με γειτονικές χώρες". Τέλος, συμπλήρωσε: "Εδώ και δύο χρόνια λέω ότι η λύση στο πρόβλημα της χώρας είναι μια ισχυρή κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας. Κάνω πολύ σκληρή κριτική σε αυτή την κυβέρνηση γιατί δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα. Ξεκίνησαν με τα ψέματα και τις αυταπάτες, σήμερα έχουν κριθεί από την ανικανότητα και από την αναποτελεσματικότητα τους. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την υπόθεση, πρέπει ο ελληνικός λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Δεν μπορούμε να χάσουμε άλλο χρόνο με πειραματισμούς. Δηλαδή τι άλλο πρέπει να γίνει; Πρέπει να καταρρεύσουν οι τράπεζες; Να φτωχοποιηθεί το σύνολο της μεσαίας τάξης; Τι περιμένουμε; Ποια είναι η προοπτική με αυτή την κυβέρνηση; Γι' αυτό χτυπάω το καμπανάκι της αφύπνισης".