Β. Κικίλιας: "Οι ΑΝΕΛ τα έχουν βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια τεχνητή ένταση στο 90΄" - Κεντρική Εικόνα

Β. Κικίλιας: "Οι ΑΝΕΛ τα έχουν βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια τεχνητή ένταση στο 90΄"

26 Σεπτέμβριος 2018Πολιτική & Οικονομία

Σχετικά άρθρα

Ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας χαρακτήρισε ως επιζήμια για τα εθνικά μας θέματα τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όπως είπε μιλώντας στον Ant1, η συμφωνία «εντείνει τον αλυτρωτισμό και αφήνει ανοιχτά θέματα για το μέλλον στα Βαλκάνια τα οποία είναι αποσταθεροποιημένα και στα οποία κάποιοι μιλούν για αλλαγές συνόρων».

«Όλα αυτά τα χρόνια κανείς δεν έβαλε την υπογραφή του για να δοθεί η Μακεδονία. Μόνο ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά και οι βουλευτές που στηρίζουν τη συμφωνία. Και θα πάρουν την ευθύνη απέναντι στην Ιστορία» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

«Είναι προφανές ότι οι ΑΝΕΛ τα έχουν βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια τεχνητή ένταση στο 90'» πρόσθεσε για να συμπληρώσει πως κάθε Έλληνας βουλευτής έρχεται αντιμέτωπος με την ιστορία του, τις αρχές, τις αξίες του και τη συνείδησή του. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καθαρός και λέει ότι είναι μια συμφωνία που δεν πρόκειται να κυρώσει. Η ιστορία μας, η συνείδησή μας, η σοβαρότητά μας ως κόμμα, η διαδρομή μας και τα “όχι” που έχουμε πει στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν μας επιτρέπουν να στηρίξουμε μια τέτοια συμφωνία. Και όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών, οι Έλληνες θα θυμούνται τι έκαναν οι ΑΝΕΛ τέσσερα χρόνια, τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και τι η Νέα Δημοκρατία σε αυτό το πολύ σοβαρό εθνικό θέμα» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ο τομεάρχης της Ν.Δ. δήλωσε πως οι πολίτες γνωρίζουν τι έχει συμβεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη χώρα. «Μια ανάλγητη κυβέρνηση που έχει υπερφορολογήσει τους πάντες, έχει ξεφτιλίσει τη χώρα στα εθνικά θέματα, μας έχει διασύρει παντού και ελέγχεται για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος» σχολίασε προσθέτοντας πως ο ίδιος έχει κάνει 55 ερωτήσεις για το ζήτημα από το 2015.

«Δεν έχω πάρει ποτέ απάντηση από το 2015 πού έχουν πάει αυτά τα 1,6 δισ. που αντί να πάνε σε αυτούς τους δυστυχείς ανθρώπους και να μπει σε μια τάξη στη χώρα το προσφυγικό-μεταναστευτικό, δημιούργησαν τη ντροπή της Μόριας και την κατακραυγή από όλο τον κόσμο που μας οδήγησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτοί που φώναζαν για την Αμυγδαλέζα και ήταν, κατά τα λεγόμενά τους, ανθρωπιστές και ευαίσθητοι, δεν μιλούν σήμερα για αυτή τη ντροπή, ούτε μας λένε τι έχουν γίνει τα 1,6 δισ. ευρώ» παρατήρησε.