Σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στο Λαγανά - Κεντρική Εικόνα

Σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στο Λαγανά

21 Σεπτέμβριος 2018Πολιτική & Οικονομία

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του Αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον στη Ζάκυνθο το καλοκαίρι του 2017 και νωρίτερα απαγγέλθηκε το κατηγορητήριο.

Ανάμεσα στους έξι κατηγορούμενους που κάθονται σήμερα στο εδώλιο είναι και ένας Πατρινός. Πρόκειται για τον μπάρμαν του κλαμπ. H κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι άμεση συνεργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Οι άλλοι πέντε που κάθονται σήμερα στο σκαμνί είναι Σέρβοι. Συνολικά οι κατηγορούμενοι είναι εννέα.

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου βρισκονται και οι γονείς του Μπακαρί Χέντερσον. Είναι η πρώτη φορά που έρχονται στη χώρα μας, καθώς τα οικονομικά τους δεν τους επέτρεψαν να παραλάβουν οι ίδιοι τη σωρό του γιου τους. Στο ταξίδι τους συνοδεύουν Αμερικανοί δικηγόροι από γραφείο του Μανχάταν που υπερασπίζονται αφιλοκερδώς την οικογένεια καθώς έχουν ακτιβιστική δράση κατά των φυλετικών διακρίσεων. Από την Ελλάδα την υπεράσπισή τους έχει αναλάβει ο Ανδρέας Πάτσης ο οποίος έχει δεσμευτεί απέναντι στη μητέρα του άτυχου Τεξανού ότι θα εξαντλήσει τα νομικά μέσα για να δικαιωθεί η μνήμη του.

Οι γονείς του 22χρονου φοιτητή δηλώνουν βέβαιοι ότι ο Μπακαρί δολοφονήθηκε «επειδή ήταν μαύρος» και απευθύνουν έκκληση στις Ελληνικές δικαστικές αρχές «να αποδοθεί δικαιοσύνη» για το άδικο τέλος του.