Βολές Μητσοτάκη κατά κυβέρνησης για το προσφυγικό - Κεντρική Εικόνα

Βολές Μητσοτάκη κατά κυβέρνησης για το προσφυγικό

19 Σεπτέμβριος 2018Πολιτική & Οικονομία

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα για τον τρόπο αντιμετώπισης του προσφυγικού προβλήματος άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, που συμμετέχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Σάλτσμπουργκ.

Στη δήλωσή του, κατά την είσοδό του στη Σύνοδο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκάλεσε την κυβέρνηση πως δεν έχει στο λεξιλόγιό της την έννοια της ασφαλούς φύλαξης των συνόρων, επεσήμανε πως εξακολουθεί να μην αποδέχεται την ουσιαστική διάκριση μεταξύ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών, ενώ ήταν καυστικός, εστιάζοντας στη Μόρια, κάνοντας λόγο για "κολαστήριο" που προσβάλει κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας και διασύρει τη χώρα μας στο εξωτερικό.

"Πρώτη προτεραιότητα της Ευρώπης σήμερα είναι να προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες της. Και η αποτελεσματική συνφύλαξη των συνόρων πρέπει να αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα. Δυστυχώς, όμως, σήμερα η Ελλάδα είναι ουσιαστικά απούσα από αυτή τη συζήτηση Και είναι απούσα για τρεις λόγους: Ο πρώτος λόγος είναι ότι η έννοια της ασφαλούς φύλαξης των συνόρων, απλά, δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο της σημερινής κυβέρνησης. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση εξακολουθεί να μην αποδέχεται την ουσιαστική διάκριση μεταξύ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών. Και ο τρίτος λόγος είναι ότι δυστυχώς επί της σημερινής κυβέρνησης, δημιουργήθηκε το κολαστήριο της Μόριας, το οποίο προσβάλλει κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας και διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό. Και αυτό παρ’ ότι έχουν διατεθεί για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος εκατοντάδες εκατομμύρια τα οποία, όμως, φαίνεται ότι έχουν χαθεί στους σκοτεινούς διαδρόμους της κυβερνητικής  αδιαφάνειας", τόνισε, στη δήλωσή του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Αλεξάντερ Σταμπ. Οι συζητήσεις του κ. Μητσοτάκη μα τους κυρίους Βέμπερ και Σταμπ περιστράφηκαν γύρω από τις προοπτικές και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ενόψει και των επικείμενων ευρωεκλογών.

Πηγή: capital.gr