Κυβερνητικές πηγές: Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών για τις συντάξεις, μόνο συζητήσεις - Κεντρική Εικόνα

Κυβερνητικές πηγές: Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών για τις συντάξεις, μόνο συζητήσεις

14 Σεπτέμβριος 2018Πολιτική & Οικονομία

"Πόλεμος" δηλώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αναφορικά με το άρθρο του ΑΠΕ, πως δεν υπάρχει λόγος για περικοπές των συντάξεων καθώς το ασφαλιστικό είναι βιώσιμο. Κυβερνητικός αξιωματούχος, διαψεύδει το δημοσίευμα αναφέροντας πως δεν υπάρχει διαπραγμάτευση για τις συντάξεις αλλά μόνο συζητήσεις. 

«Ξέρετε ότι αυτό που έγραψε το ΑΠΕ δεν μπορεί να είναι αλήθεια, γιατί δεν υπάρχει διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών στην Αθήνα παρά μόνο συζητήσεις. Δεν θα μπορούσαν να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν αναφορικά με τις συντάξεις, διότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση».

Αυτό ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος, λίγο μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων Τσακαλώτου-Χουλιαράκη με τους θεσμούς, στη διάρκεια των οποίων όπως προκύπτει από την ίδια ενημέρωση συμφωνήθηκε το κοστολόγιο των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, αλλά δεν ολοκληρώθηκε για τον δημοσιονομικό χώρο ούτε του 2018 ούτε του 2019.

Η ίδια πηγή άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει περιθώριο αλλαγών στον χρόνο εφαρμογής των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, χωρίς βεβαίως να επιβάλλουν οι δανειστές «ποια μέτρα θα γίνουν πότε».