Ζιμπάμπουε: Απαγορεύτηκαν οι δημόσιες συγκεντρώσεις εξαιτίας της επιδημίας χολέρας - Κεντρική Εικόνα

Ζιμπάμπουε: Απαγορεύτηκαν οι δημόσιες συγκεντρώσεις εξαιτίας της επιδημίας χολέρας

13 Σεπτέμβριος 2018Διεθνή Νέα

Σχετικά άρθρα

Η αστυνομία στη Ζιμπάμπουε απαγόρευσε την Τετάρτη μέχρι νεοτέρας διαταγής όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Χαράρε, εξαιτίας της επιδημίας χολέρας και τυφοειδούς πυρετού που έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε 21 ανθρώπους, ενώ εκατοντάδες άλλοι έχουν ασθενήσει, μέσα σε μία εβδομάδα.

Η επιδημία, που ξέσπασε στη συνοικία Γκλεν Βιού, εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε άλλους τομείς της Χαράρε, αναγκάζοντας τις αρχές να κηρύξουν κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης.

«Υπό το φως της κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η αστυνομία δεν θα δίνει πλέον άδεια για να γίνει οποιαδήποτε δημόσια συγκέντρωση στη Χαράρε», ανακοίνωσε η εκπρόσωπός της, η Τσάριτι Τσαράμπα.

«Η αστυνομία της Δημοκρατίας της Ζιμπάμπουε απευθύνει έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν αυτή την απαγόρευση και να συνεργαστούν προκειμένου να ανασχεθεί η εξάπλωση της χολέρας», πρόσθεσε.

Η απαγόρευση αναγγέλθηκε ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το Κίνημα για μια Δημοκρατική Αλλαγή (MDC), προγραμμάτιζε να κάνει το Σάββατο μια μεγάλη συγκέντρωση για τη συμβολική «ορκωμοσία» του ηγέτη του Νέλσον Τσαμίσα, τον οποίο θεωρεί τον «νόμιμο» πρόεδρο της αφρικανικής χώρας.

Ο πρόεδρος Έμερσον Μνανγκάγκουα ανακηρύχθηκε νικητής των εκλογών της 30ής Ιουλίου, αλλά ο Τσαμίσα, ο βασικός αντίπαλός του, αμφισβήτησε την επικράτησή του και κατήγγειλε μαζική νοθεία.

Ο πιο πρόσφατος απολογισμός της επιδημίας δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη από τις υγειονομικές αρχές και έκανε λόγο για 21 νεκρούς και 3.067 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Πηγή: euro2day