Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στην πρεσβεία της Αυστρίας για το 12ωρο εργασίας - Κεντρική Εικόνα

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στην πρεσβεία της Αυστρίας για το 12ωρο εργασίας

17 Αύγουστος 2018Πολιτική & Οικονομία

Παρέμβαση στην πρεσβεία της Αυστρίας πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας για το "ναι" που είπε η χώρα πρόσφατα στο 12ωρο εργασίας, σύμφωνα με κείμενο των ίδιων σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου.

«Ο λαός της Αυστρίας το "ζήτησε", ο νεοφιλελευθερισμός το έκανε πραγματικότητα. Καλωσορίσαμε λοιπόν στη νέα εποχή εργασιακών δικαιωμάτων του 21ου αιώνα που έρχεται να καταστρατηγήσει όσα με μόχθο κερδήθηκαν έως σήμερα», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στο μακροσκελές κείμενό τους.

Στο ίδιο κείμενο σημειώνεται: «Τι και αν έχουν χυθεί τόνοι αίματος για την θεμελίωση του οκταώρου και άλλων βασικών εργασιακών δικαιωμάτων; Αυτά φαίνονται να καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα μπροστά στις νεοφιλελεύθερες επιλογές που επιδιώκουν επιστροφή στην εποχή όπου οι μισθωτοί εργάζονταν από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου. Συνεπώς, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη συνταγματική δουλεία του 21ου αιώνα που αφήνει τους εργαζόμενους στις ορέξεις των αφεντικών. Τέτοιες προκλήσεις προς την εργατική τάξη, δεν θα μένουν αναπάντητες».

«Για αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε σήμερα να παρέμβουμε στη πρεσβεία της Αυστρίας στην Ελλάδα. Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν μας αφήνουν αδιάφορους όταν απευθύνονται σε άλλους λαούς».

Πηγή: newsbeast.gr