Υπ. Εργασίας: Φτηνό κατασκεύασμα της ΝΔ ότι αυξήθηκαν οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων - Κεντρική Εικόνα

Υπ. Εργασίας: Φτηνό κατασκεύασμα της ΝΔ ότι αυξήθηκαν οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων

13 Αύγουστος 2018Πολιτική & Οικονομία

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας σχετικά με τους ισχυρισμούς της ΝΔ περί αύξησης των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. 

"Για πολλοστή φορά η ΝΔ και τα ΜΜΕ που την ακολουθούν επαναλαμβάνουν τα ίδια ψεύδη. Διατείνονται ότι οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία αυξήθηκαν κατά 2 δισ. ευρώ σε ένα τρίμηνο και οι οφειλέτες κατά 205 χιλιάδες, ωστόσο η πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Ο κύριος Βρούτσης αποσιωπά ότι στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) μεταβιβάζονται σταδιακά προς είσπραξη οφειλές από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Από την 2η τριμηνιαία έκθεση του ΚΕΑΟ προκύπτει σαφώς ότι:

  • Από το σύνολο των 1.392.138 οφειλετών στα πρώην ταμεία που διαχειρίζεται το ΚΕΑΟ, οι 1.095.606, δηλαδή ποσοστό 78,6%, δημιούργησαν οφειλές πριν από το 2015 και οι οφειλές τους σήμερα αντιστοιχούν στο 96,8% των συνολικών οφειλών.
  • Στο πρώτο εξάμηνο του 2018, 15.816 ασφαλισμένοι δημιούργησαν για πρώτη φορά οφειλές ύψους 26.142.777 ευρώ. Δηλαδή, μόλις το 0,08% επί του συνόλου.
  • Στη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού μέχρι τις 30/06/2018 είχαν ενταχθεί 175 επιχειρήσεις ή επαγγελματίες.

Επομένως, η σημερινή ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί άλλο ένα φτηνό κατασκεύασμα, που στόχο έχει να αποκρύψει τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής που η ίδια ακολούθησε στο παρελθόν.  

Αυτά τα αποτελέσματα, μεταξύ πολλών άλλων, ήλθε να θεραπεύσει και η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, μετά την παταγώδη αποτυχία του νόμου 4307/14 (νόμος Δένδια), στον οποίο εντάχθηκαν μόλις 3 επιχειρήσεις.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορεί να αλλάξει, όσα ψεύδη και να επιστρατεύσει η ΝΔ".