Εντολή εκκένωσης χωριών λόγω της φωτιάς στην Εύβοια - Κεντρική Εικόνα

Εντολή εκκένωσης χωριών λόγω της φωτιάς στην Εύβοια

12 Αύγουστος 2018Πολιτική & Οικονομία

Μεγάλη δασική πυρκαγιά μαίνεται στην Εύβοια, στον δήμο Μεσσαπίων, με τις Αρχές να έχουν δώσει προληπτική εντολή εκκένωσης δύο οικισμών. 

Η φωτιά βρίσκεται απειλεί άμεσα το χωριό Κοντοδεσπότι, το οποίο έχει εκκενωθεί όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς. 

Προληπτική εντολή απομάκρυνσης των κατοίκων έχει δοθεί και για την κοινότητα Σταυρός, καθώς θα κινδυνεύσει εάν αλλάξει η κατεύθυνση των ανέμων. Εκκενώνεται επίσης η Μονή Μακρυμάλλη. 

Στην Εύβοια πνέουν ισχυροί άνεμοι και η πυρκαγιά δημιουργεί το δικό της μικροκλίμα στην ορεινή δασική έκταση που καίει. 

Στην περιοχή επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 28 οχήματα και 40 άτομα πεζοπόρο. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν τέσσερα αεροπλάνα τύπου Καναντέρ, τέσσερα ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα τύπου Πεζετέλ, ενώ έχει δρομολογηθεί η αποστολή και δύο ακόμα Καναντέρ. 

 

Οι δυνάμεις έχουν υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με την πρώτη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. 

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία από ανατολική προς δυτική Εύβοια. 

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε εν τω μεταξύ η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγα λεπτά πριν από τις 14:00 μετά το μεσημέρι σε ξερά χόρτα στο Κορωπί, στην οδό Καρπάθου. 

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής λόγω των ανέμων με 16 πυροσβέστες, οκτώ οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. 

Πηγή: Skai.gr