Γερμανία: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι σε λεωφορείο - Κεντρική Εικόνα

Γερμανία: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι σε λεωφορείο

20 Ιούλιος 2018Διεθνή Νέα

Επίθεση με μαχαίρι πραγματοποίησε ένας άνδρας την Παρασκευή σε λεωφορείο στη βόρεια Γερμανία, τραυματίζοντας 14 ανθρώπους, σύμφωνα με την αστυνομία, όπως μετέδωσαν γερμανικά ΜΜΕ. Ο δράστης συνελήφθη. Κανένα σενάριο όσον αφορά την επίθεση δεν έχει αποκλειστεί μέχρι στιγμής από τις αρχές. 

Τα θύματα τραυματίστηκαν σε ένα λεωφορείο στο Λίμπεκ, όπω δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των τραυματιών ή την κατάστασή τους. Επιβεβαίωσε, εντούτοις, ότι δεν υπάρχουν νεκροί.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Lübecker Nachrichten, υπάρχουν 12 ελαφρά τραυματίες και δύο τραυματίες σε σοβαρότερη κατάσταση. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες την εφημερίδα Lübecker Nachrichten, ένας εκ των επιβατών του λεωφορείου έριξε κάτω το σακίδιό του, κατόπιν έβγαλε ένα μαχαίρι με το οποίο επιτέθηκε αδιακρίτως στους συνεπιβάτες του.

«Ένα από τα θύματα είχε μόλις παραχωρήσει τη θέση του σε μια ηλικιωμένη, όταν ο δράστης τον μαχαίρωσε στο στήθος» περιέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας. Ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο και δέχθηκε επίσης επίθεση από τον δράστη, σύμφωνα με τις μαρτυρίες. Στη συνέχεια, άνοιξε τις πόρτες για να βγουν οι επιβαίνοντες, όπως περιέγραψε η ίδια πηγή.

Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαν τον δράστη. Σύμφωνα με τον Λόταρ Χ., έναν αυτόπτη μάρτυρα ηλικίας 87 ετών, που μίλησε στη Lübecker Nachrichten, «οι επιβάτες πήδηξαν από το λεωφορείο φωνάζοντας. Ήταν τρομακτικό. Έπειτα, οι τραυματίες απομακρύνθηκαν. Ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα κουζινομάχαιρο» εξήγησε ο 87χρονος.

Προς το παρόν δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα κίνητρα του δράστη. Η εφημερίδα Luebecker Nachrichten επικαλέστηκε μια Γερμανίδα εισαγγελέα που έλεγε ότι η τρομοκρατία δεν μπορεί να αποκλειστεί ως κίνητρο.