Γεώργιος Σαρηγιαννίδης, West: Aν έχεις όραμα, πρόγραμμα και θέληση, η επιτυχία είναι δεδομένη - Κεντρική Εικόνα

Γεώργιος Σαρηγιαννίδης, West: Aν έχεις όραμα, πρόγραμμα και θέληση, η επιτυχία είναι δεδομένη

17 Ιούλιος 2018Πρόσωπα & Απόψεις

Greek Business Champion αναδείχθηκε η West SA στην φετινή διοργάνωση του θεσμού των «Πρωταγωνιστών της Ελληνικής Οικονομίας» και ο CEO της εταιρείας Γεώργιος Σαρηγιαννίδης μας μιλάει για τα στοιχεία και την φιλοσοφία που έφεραν αυτή την διάκριση αλλά και τα σχέδια που υπάρχουν για την συνέχεια.

Tι σημαίνει για την West η πρόσφατη διάκριση στο πλαίσιο του θεσμού των «Πρωταγωνιστών της Ελληνικής Οικονομίας»;

Είμαστε μία αμιγώς ελληνική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο των πωλήσεων και του Marketing από το 1994. Απασχολούμε πάνω από 800 άτομα προσωπικό με υποκαταστήματα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Έχουμε μια σταθερά ανοδική πορεία, από την έναρξη των δραστηριοτήτων μας. Η ανάπτυξη αυτή ενισχύθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια, γεγονός το οποίο και μας χαροποιεί ιδιαιτέρως. Η πρόσφατη διάκριση μας στους «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας» αποτελεί για όλους εμάς μία τεράστια επιβράβευση αλλά και αναγνώριση των προσπαθειών μας. Μας αποδεικνύει ότι αν έχεις όραμα, πρόγραμμα και θέληση να πετύχεις, τότε η επιτυχία είναι δεδομένη.

 

Ποιες επιδόσεις και ποιες κινήσεις στρατηγικής θα λέγατε πως οδήγησαν σε αυτή την διάκριση;

 

Tο όραμα μας είναι να είμαστε συνεργάτης πρώτης επιλογής, να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, που δημιουργούν για τους πελάτες μας προστιθέμενη αξία αλλά και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Έχοντας λοιπόν ένα ξεκάθαρο όραμα και σεβασμό προς τον πελάτη , έχουμε στο επίκεντρο της στρατηγικής μας τους ανθρώπους μας. Με τις βέλτιστες εργασιακές συνθήκες διασφαλίζουμε ότι οι εργαζόμενοι μας αναπτύσσονται ως άτομα αλλά και ως επαγγελματίες. Αυτό με την σειρά του, επέτρεψε στην West να αναπτυχθεί αλλά και την οδήγησε σ αυτή την μεγάλη διάκριση .

Επίσης σημαντικό ρόλο στις επιτυχίες μας, διαδραματίζει το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζουμε τις αλλαγές με επιφύλαξη, αλλά με εποικοδομητικό τρόπο. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο και σε συνδυασμό με την πλουραλιστική γνώση της αγοράς, αντιληφθήκαμε αρκετά νωρίς την ανάγκη για επένδυση στην τεχνολογία και ειδικά σε ΙoΤ.

Σήμερα διαθέτουμε δύο καινοτόμα συστήματα, απεικόνισης γεωγραφικού σήματος και reporting , το Uintrax και το Yodigram, με παγκόσμιες διακρίσεις για την εξελιγμένη τεχνολογία που τα διακρίνει .

 

Ποια είναι η εικόνα της γενικότερης αγοράς στην οποία δραστηριοποιείστε; Πως έχει επηρεαστεί από την συνολική ύφεση;

Η συνολική ύφεση έχει επηρεάσει όλους τους τομείς επιχειρηματικότητας και δεν θα μπορούσε να μην έχει αφήσει το στίγμα της και στο δικό μας. Ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε ότι οι πελάτες είναι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο σύνολο της αγοράς, αυτή η επίδραση, ενίοτε πολλαπλασιάζεται.Όσο υπάρχει ανάπτυξη, είναι ευνόητο ότι το σύνολο της αγοράς διογκώνεται, δημιουργώντας χώρο για περισσότερες επενδύσεις ενώ εξαπλώνεται η επιχειρηματική δραστηριότητα σε νέους τομείς. ‘Όταν ενσκήπτει η κρίση και η ανάπτυξη σταματά, η επιχειρηματική δραστηριότητα ασφυκτιά. Γι’ αυτό οι δυναμικές επιχειρήσεις ψάχνουν νέους τρόπους βελτίωσης του οικονομικού αποτελέσματός τους.Όποιες επιχειρήσεις είχαν σταθερές βάσεις, μπόρεσαν να σταθούν και βέβαια αυτές που δεν φοβήθηκαν την κρίση και την αντιμετώπισαν με θάρρος, σκληρή δουλειά και επαναπροσδιορισμό της γενικότερης λειτουργίας τους, διαπίστωσαν ότι πάντα υπάρχουν ευκαιρίες για δημιουργική πρόοδο και βελτίωση.

Ποια είναι η φιλοσοφία της West; Τι την διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό;

Η West είναι μια εταιρεία με πολύ έντονη ενέργεια και δημιουργική ανησυχία ως προς τις υπηρεσίες της, η οποία προσπαθεί μέσω των συνεχών επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες και ανθρώπινο δυναμικό να αναπτύσσεται και να παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπορική πρόταση στους τομείς όπου δραστηριοποιείται. Δεν είναι τυχαίο ότι το brand name μας ”WEST” ορίζεται από τις αξίες μας (W.ork ethic E.mpowerment S.peed T.rust), οι οποίες με την σειρά τους καθορίζουν την καθημερινότητα μας.

Ο συνδυασμός της επαγγελματικής μας ιδιοσυγκρασίας με την ισχυρή ταυτότητα και οικονομική διάρθρωση της West, δημιουργούν μια έντονη διαφοροποίηση από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό. Δεν εφησυχάζουμε ούτε λεπτό, και αντιμετωπίζουμε αυτές τις διακρίσεις ως έναν πήχη που αέναα ανεβαίνει και μας πιέζει να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις

 Τι περιλαμβάνει το πλάνο σας για το άμεσο μέλλον; Υπάρχουν κάποιες ήδη προγραμματισμένες κινήσεις ανάπτυξης;

Στις έννοιες που μας ορίζουν, δεν υπάρχει άμεσο ή μακροπρόθεσμο μέλλον. Υπάρχει απλά μέλλον σε όλες τις εκφάνσεις του. Η αγορά, στην οποία δραστηριοποιούμαστε, είναι τόσο ρευστή και δυναμική, ώστε η άμεση αλλαγή προτεραιοτήτων να είναι επιβεβλημένη. Χρειάζεται να κάνουμε άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες για την εναρμόνιση ενός ολόκληρου οργανισμού και την ομαλή μετάβασή του σε αυτά τα νέα δεδομένα. Έχουμε ήδη ενσωματώσει νέα κανάλια υπηρεσιών όπως digital marketing communications και Loyalty Schemes design με μεγάλη επιτυχία, αλλά υπάρχει και έντονο ενδιαφέρον για ανάπτυξη και σε νέες γεωγραφικά αγορές.

 

 

Who is who

Ο Γεώργιος Σαρηγιαννίδης είναι από τον Οκτώβριο του 2017 CEO στην West SA.

Προηγουμένως κατείχε την θέση του Γενικού Διευθυντή Κύπρου στην Chris Cash & Carry (Όμιλος Σκλαβενίτη), η οποία κατείχε ηγετική θέση στην αγορά, απασχολώντας πάνω από 1200 ανθρώπους.

Για πάνω από 18 χρόνια, πριν την ένταξή του στο δυναμικό της WEST SA, κατείχε σημαντικές διευθυντικές θέσεις στον χώρο του λιανεμπορίου, μέσω του ομίλου Carrefour στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μια από τις χώρες δικαιοδοσίας του ήταν και η Βουλγαρία, όπου κατείχε την θέση του Country Manager