GEFCO και BERGE συμμαχούν για την ανάπτυξη αυτοκινούμενων οχημάτων logistics στην Ισπανία - Κεντρική Εικόνα

GEFCO και BERGE συμμαχούν για την ανάπτυξη αυτοκινούμενων οχημάτων logistics στην Ισπανία

04 Ιούλιος 2018Εικόνα στην Αγορά

Ο όμιλος GEFCO, παγκόσμιος προμηθευτής υπηρεσιών βιομηχανικής εφοδιαστικής αλυσίδας και ηγέτης στην Ευρώπη στα logistics της αυτοκινητοβιομηχανίας και η BERGE, ηγέτης στον τομέα των υπηρεσιών multimodal logistics στην Ισπανία, συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν την κορυφαία εταιρεία στην αγορά εφοδιαστικής έτοιμων οχημάτων στην Ισπανία. Η νέα εταιρεία ίσης συνιδιοκτησίας, η BERGÉ GEFCO, θα διαμορφωθεί από τα τμήματα εφοδιαστικής των δύο εταιρειών στην Ισπανία, μέσω της GEFCO FVL και της BERGE Automotive Logistics (BAL). Η επιχείρηση υπόκειται στην έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συνέργειες για την ανάπτυξη της αγοράς

Η τελική αγορά οχημάτων στην Ισπανία είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο: 3 εκατομμύρια οχήματα παράγονται ετησίως, 2,4 εκατομμύρια εξάγονται και 1,2 εκατομμύρια περνούν στο εμπόριο. Ο στόχος της BERGÉ GEFCO είναι να αναπτύξει στενότερες σχέσεις με τους πελάτες για να καλύψει τις ανάγκες τους, βελτιώνοντας τις βασικές διαδικασίες, βελτιστοποιώντας τους υπάρχοντες πόρους και αυξάνοντας την διαδραστικότητα. Η νέα εταιρεία θα προσφέρει στους πελάτες πλήρες φάσμα εφοδιαστικής, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών, της αποθήκευσης, τεχνικών υπηρεσιών, επιθεωρήσεων και παράδοσης. Οι συνδυασμένοι πόροι και τα μέσα μεταφοράς των συνεργαζόμενων εταιρειών θα παρέχουν ολοκληρωμένες end-to-end υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού logistics και της μηχανικής εφοδιαστικής από χώρους παραγωγής πελατών έως την παράδοση στους τελικούς πελάτες.

Με βάση την τεχνογνωσία και τους πόρους των μητρικών εταιρειών, η BERGÉ GEFCO θα γίνει ένας δυναμικός νέος ηγέτης στην αγορά των finished vehicles και θα δημιουργήσει αξία για τους πελάτες, τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους της. Η εταιρεία θα εστιάσει τις δραστηριότητές της στην ισπανική αγορά και θα βοηθήσει και τους δύο εταίρους να αναπτύξουν τα διεθνή τους δίκτυα και σε άλλες αγορές.

Νέες λύσεις μεταφοράς και αποθήκευσης

Η BERGÉ GEFCO θα προσφέρει σημαντική αύξηση της μεταφορικής ικανότητας και της χωρητικότητας αποθήκευσης και γεωγραφικής εμβέλειας. Οι πελάτες θα επωφεληθούν από αποθήκευση 3,4 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων σε τμήματα και λιμάνια και την ικανότητα διαχείρισης και μεταφοράς 1.4 εκατομμυρίων αυτοκινήτων ετησίως μέσω στόλου με περισσότερα από 700 φορτηγά οχήματα και 100 σιδηροδρομικά βαγόνια. Επιπλέον, η νέα εταιρεία θα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα συμπληρωματικών υπηρεσιών στα 10 κέντρα υλικοτεχνικής υποστήριξής της σε όλη την Ισπανία και τα 40.000 τετραγωνικά μέτρα χώρου εργασίας συμπεριλαμβανομένων των επισκευών, βαφής, πλυσίματος του αυτοκινήτου, προπαρασκευής παράδοσης και ελέγχων ποιότητας και φινιρίσματος.

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που δημιουργούμε μια κοινή επιχείρηση με την εταιρεία BERGÉ. Η συνεργασία μας θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών υψηλής ποιότητας που θα ωφελήσουν τους πελάτες, τους συνεργάτες και τους εργαζόμενους μας ", τονίζει ο Luc Nadal, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της GEFCO. "Η νέα εταιρεία θα είναι σε θέση να προβλέψει τις εξελισσόμενες ανάγκες στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και ανυπομονούμε να συνδυάσουμε τους πόρους μας για την τόνωση της καινοτομίας".

Ο Jaime Gorbeña, Πρόεδρος της BERGÉ y COMPAÑÍA, δήλωσε: "Η δέσμευση της BERGÉ να συνεργαστεί με την GEFCO, παγκόσμιο ηγέτη στη βιομηχανική εφοδιαστική, θα ενισχύσει σίγουρα την ηγετική θέση μας στην ισπανική αγορά logistics οχημάτων. Είμαστε βέβαιοι ότι η koin;h συγκέντρωση των γνώσεων και της εμπειρίας μας σε αυτόν τον τομέα θα βελτιώσει την προσφορά υπηρεσιών μας και θα τονώσει την επιχειρηματική ανάπτυξη».

Επιχειρησιακές συνεργίες

Η BERGÉ GEFCO θα προσφέρει ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων logistics στους υπάρχοντες πελάτες και των δύο εταιρειών, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να διαχειρίζονται καλύτερα τις αυξημένες εποχιακές απαιτήσεις (peaks) και να επωφελούνται από ειδικούς πόρους. Επιπλέον, η νέα εταιρεία αναμένει να αναπτύξει ισχυρές επιχειρησιακές συνέργειες μέσω της κοινής συγκέντρωσης πόρων και δυνατοτήτων και να ενισχύσει τη θέση τόσο σε ό,τι αφορά εσωτερικές όσο και τις διεθνείς ροές.

Η νέα εταιρεία θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις εξελισσόμενες ανάγκες του τμήματος εφοδιαστικής της αυτοκινητοβιομηχανίας και να βοηθήσει τους πελάτες να διαχειριστούν τον αυξανόμενο όγκο πωλήσεων.

 

TAGS