Στόχος κυβερνοεπίθεσης η Dixons Carphone - Κεντρική Εικόνα

Στόχος κυβερνοεπίθεσης η Dixons Carphone

14 Ιούνιος 2018Εικόνα στην Αγορά

Η Dixons Carphone ανακάλυψε μια κυβερνοεπίθεση σε βάρος της, κατά την οποία οι hackers απέκτησαν πρόσβαση σε κάρτες πληρωμών και προσωπικά στοιχεία πελατών.

Η ανακάλυψη αυτή ήταν μέρος μιας ευρύτερης αναθεώρησης που πραγματοποίησε ο retail όμιλος στα πληροφοριακά του συστήματα και είχαν σαν αποτέλεσμα την ενεργοποίηση ειδικών στην κυβερνοασφάλεια και τη λήψη επιπλέον μέτρων ασφαλείας στα συστήματά του.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Dixons Carphone, δεν προέκυψαν αποδείξεις πως η παραβίαση συνεχίστηκε ή πως υπήρξε κάποια δόλια χρήση των στοιχείων που παραβιάστηκαν.

Η προσπάθεια των hackers αφορούσε σε 5,9 εκατομμύρια κάρτες, που συνδέονταν με τα συστήματα των καταστημάτων Currys PC World και Dixons Travel, ενώ υπήρξε παράνομη πρόσβαση και σε 1,2 εκατομμύρια αρχεία πελατών, που περιελάμβαναν μη οικονομικά δεδομένα.

"Αν και δεν υπάρχου αποδείξεις για απάτη εξαιτίας αυτού του γεγονότος, προχωρούμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να κλείσουμε αυτή την υπόθεση" σχολίασε μεταξύ άλλων ο chief executive της Dixons Carphone, Alex Baldock.