Γκουαρντιόλα: Φιλανθρωπική δωρεά ύψους 150.000 ευρώ - Κεντρική Εικόνα

Γκουαρντιόλα: Φιλανθρωπική δωρεά ύψους 150.000 ευρώ

12 Ιούνιος 2018Πολιτική & Οικονομία

Το κόστος επισκευής του πλοίου της Open Arms ανέβαλε πλήρως ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι θα καλύψει αποκλειστικά το ποσό των περίπου 150.000 ευρώ που απαιτούνται για να μπορέσει η μη κυβερνητική οργάνωση που έχει έδρα στην Βαρκελόνη να χρησιμοποιήσει το σκάφος που θα χρησιμοποιείται για τη διάσωση των προσφύγων στην θάλασσα. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Καταλανός τεχνικός συνεργάζεται με τη συγκεκριμένη μη κυβερνητική οργάνωση. Πριν από δυόμιση χρόνια είχε … «δανείσει» την εικόνα του για μια εκστρατεία της και έκτοτε έχει διατηρήσει δεσμούς μαζί της, βοηθώντας όταν χρειαστεί.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να επιβιβαστεί και ο ίδιος στο πλοίο για να βοηθήσει ενεργά, όπως και άλλοι διάσημοι άνθρωποι του αθλητισμού, ανάμεσά τους και ο Ερνέστο Βαλβέρε.

«Όσοι από εμάς ζούμε στον κόσμο του ποδοσφαίρου συνηθίζεται να αποτελούμε παράδειγμα για πολλούς. Οι άνθρωποι που μας παρακολουθούν μας θεωρούν ήρωες επειδή κερδίσαμε πρωταθλήματα ή συμμετείχαμε στους τελικούς.

Αλλά οι ήρωες είναι εκείνοι οι ανώνυμοι άνθρωποι που συνεργάζονται με την Proactiva Open Arms. Και αυτή καθημερινά προσπαθεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους να επιβιώσουν», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γκουαρντιόλα.

Πηγή: naftemporiki.gr