Οι business των stars: Από παίκτης… ιδιοκτήτης- Ποια ποδοσφαιρική ομάδα απέκτησε ο David Beckham - Κεντρική Εικόνα

Οι business των stars: Από παίκτης… ιδιοκτήτης- Ποια ποδοσφαιρική ομάδα απέκτησε ο David Beckham

27 Μάιος 2018Πρόσωπα & Απόψεις

Γράφει η Μαρία Γκουρτσιλίδου

 

 

 

 

«Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα». Αυτό ανέφερε στο BBC ο 42χρονος πρώην μέσος της Manchester United, David Beckham όταν ρωτήθηκε για το νέο του επιχειρηματικό βήμα στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο Άγγλος Αστέρας του ποδοσφαίρου μαζί με τους συνεταίρους του πήρε το δικαίωμα να δημιουργήσει μία καινούρια ποδοσφαιρική ομάδα στην Αμερική. Ο David Beckham συμμετείχε για πέντε σεζόν στο Major League Soccer, παίζοντας για τους LA Galaxy όπου κέρδισε δύο κύπελλα. Τώρα, βάζοντας σε εφαρμογή τα νέα του σχέδια φαίνεται πώς ήρθε η ώρα να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο των ΗΠΑ ως μέρος μιας ομάδας ιδιοκτησίας που θα φέρει και πάλι στην κορυφή το ποδόσφαιρο στο Μαϊάμι.

Ο πρώην άσος των γηπέδων θα πληρώσει 25 εκατ. δολάρια την ώρα που οι Los Angeles Galaxy είχαν πληρώσει 100 εκατ. ευρώ.  Η μειωμένη τιμή οφείλεται στη συμφωνία που είχε κάνει ο Beckham όταν είχε υπογράψει το 2007 με τους Galaxy και το MLS, η οποία του έδινε το δικαίωμα να δημιουργήσει μία δική του ομάδα με μειωμένο κόστος.

Το όνομα της ποδοσφαιρικής ομάδας θα είναι όπως όλα δείχνουν Miami Freedom. Σύμφωνα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα, θα ενταχθεί στο αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (MLS) από το 2020.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η τοπική εφημερίδα «Miami Herald», τα τέσσερα ονόματα από τα οποία κλήθηκαν να επιλέξουν οι ιδιοκτήτες της νέας ομάδας, ήταν Miami Freedom Football Club, Miami Freedom United, Miami Freedom FC και Miami Freedom.

Όπως είναι γνωστό, τον περασμένο Ιανουάριο και μετά από τέσσερα χρόνια ενεργειών προς αυτήν την κατεύθυνση, ο Beckham επισημοποίησε την δημιουργία της ομάδας του. Επικουρούμενος από εκατομμυριούχους συνεταίρους, ο Beckham αγόρασε στην περιοχή Overtown ένα οικόπεδο και έχει δρομολογήσει την κατασκευή γηπέδου χωρητικότητας 25.000 θέσεων, μία επένδυση η οποία εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 300 εκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ομάδα ιδιοκτησίας, γνωστή ως Miami Beckham United, με επικεφαλής τον David Beckham, αποτελούν ο συνεργάτης του Simon Fuller και ο Βολιβιανός επιχειρηματίας Marcelo Claure, ο οποίος δραστηριοποιείται στο Μαϊάμι. Στις 14 Δεκεμβρίου 2017, ο Masayoshi Son και τα αδέλφια Jorge και Jose Mas προστέθηκαν στους ιδιοκτήτες.

Όσο για τους παίκτες που θα απαρτίζουν την ομάδα; Ο Beckham φαίνεται να έχει στο πλάνο του, τους Cristiano Ronaldo και Wayne Rooney, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.