Φάμελλος: "Η Αντιπολίτευση δεν έχει πρόταση για τη χώρα" - Κεντρική Εικόνα

Φάμελλος: "Η Αντιπολίτευση δεν έχει πρόταση για τη χώρα"

24 Μάιος 2018Πολιτική & Οικονομία

"Η ΝΔ δεν έχει την παραμικρή προγραμματική επεξεργασία, δεν έχει πρόταση για το αύριο. Εάν είχε θα την παρουσίαζε εχθές στη Βουλή, όπου συζητείτο η Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική.  Ενώ παραδοσιακά ομνύει στο κεφάλαιο και στις παραγωγικές τάξεις, εντούτοις δεν έχει καταφέρει να κάνει έως σήμερα μια αξιόπιστη πρόταση γι‘ αυτές", δήλωσε o Aν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, νωρίτερα στον Ρ/Σ Alpha 98.9 FM, υπενθυμίζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μίχαλου, Προέδρου ΕΒΕΑ, ότι προέχει η έξοδος από το πρόγραμμα και πως η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα ήταν καταστροφική για τη χώρα. "Είναι προφανές ότι ο παραγωγικός τομέας είναι σε πλήρη αντίθεση με τη λογική της ΝΔ", σχολίασε, προσθέτοντας ότι είναι κατάντια για την Αξιωματική Αντιπολίτευση να μην έχει μακροοικονομική και δημοσιονομική πρόταση.

Ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση του προγράμματος, τον προσεχή Αύγουστο, η κατανομή του πλεονάσματος στους πολίτες, όπως συνέβη το '16 και το '17, και η εξέταση λήψης μέτρων ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους. "Μετά τον Αύγουστο θα έχουμε ολοκληρώσει τη βασική προεκλογική μας δέσμευση, θα έχουμε τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας και την αυτονομία να προγραμματίσουμε. Διαπραγματευόμαστε με σοβαρότητα και αυτό το γνωρίζουν οι εταίροι μας. Διότι ένα από τα προβλήματα του παρελθόντος ήταν η έλλειψη σοβαρότητας και διεκδικήσεων στις διαπραγματεύσεις από αυτούς που ευθύνονται για την κρίση στη χώρα μας. Ο ίδιος ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε παραδεχθεί ότι τα πρώτα προγράμματα ήταν εσφαλμένα και τα είχαν δεχτεί τότε οι Έλληνες πολιτικοί", είπε.

 Άρα, "πρώτα βγαίνουμε από το πρόγραμμα, μετά σχεδιάζουμε πολιτικές με κοινωνικό αποτύπωμα και μπαίνουμε στο 2019 με τελείως διαφορετικά δεδομένα", συμπλήρωσε. Επεσήμανε, δε, ότι οι σύγχρονες κοινωνίες καλούνται να απαντήσουν και να αντεπεξέλθουν σε σύνθετα ζητήματα και νέα διλήμματα. Ωστόσο, στη χώρα μας "οι αρχηγοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε πολιτικά, οικονομικά και αναπτυξιακά ζητήματα έχουν μείνει στον προηγούμενο αιώνα. Δυστυχώς η μόνη τους πολιτική πρόταση τα τελευταία χρόνια ήταν το "Βάστα Σόιμπλε-Κράτα ΔΝΤ"".

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αναπτυξιακό σχέδιο της επόμενης μέρας, ο Αν. ΥΠΕΝ απάντησε ότι αυτό στηρίζεται πρώτα στην οικονομική σταθερότητα της χώρας, διότι έτσι διασφαλίζονται η εργασία και οι επενδύσεις, δεύτερον στην ενίσχυση συγκεκριμένων παραγωγικών δραστηριοτήτων του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα, όπως είναι για παράδειγμα ο αγροδιατροφικός τομέας, ο τουρισμός, ο τομέας του φαρμάκου, η τεχνολογία, η κυκλική οικονομία, και τρίτον ο ίδιος ο άνθρωπος που δημιουργεί και στηρίζει το προϊόν της εργασίας του. "Όλες οι πολιτικές πρέπει να αναφέρονται στον άνθρωπο και γι’ αυτό εισάγουμε το θέμα των κατώτατων αμοιβών και των συλλογικών συμβάσεων. Διότι οι καλοί επιχειρηματίες δεν ενδιαφέρονται για τον χαμηλότερο μισθό των 400 ευρώ, αλλά ενδιαφέρονται πρωτίστως να παράγουν καλό και ανταγωνιστικό προϊόν, να είναι ανταγωνιστικοί στο εξωτερικό, να μην εξαρτώνται από κρατικοδίαιτα συμβόλαια και να έχουν εξειδικευμένους και καλά αμειβόμενους εργαζόμενους", ανέφερε.

 Και κατέληξε: "Εχθές, η Βουλή ενέκρινε την Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική που καταθέσαμε ως κυβέρνηση. Δυστυχώς η Αντιπολίτευση δεν είχε καμία πρόταση. Νομίζω, ότι το φθινόπωρο του 2019, όταν δηλαδή θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, εμείς θα μιλάμε για ανάπτυξη και εργασία και η Αντιπολίτευση θα μιλάει ακόμα για την καταστροφή της χώρας και θα ζητάει πρόωρες εκλογές".​