ΙΠΕ: Συνεχίζει τις Συναντήσεις Κορυφής  - Κεντρική Εικόνα

ΙΠΕ: Συνεχίζει τις Συναντήσεις Κορυφής

17 Μάιος 2018Εικόνα στην Αγορά

Την τέταρτη συνεχόμενη Συνάντηση Κορυφής πραγματοποίησε το ΙΠΕ μεταξύ επιλεγμένων μελών του και του κυρίου Στέφανου Παντελιάδη, Επιχειρηματία των εταιρειών ΟΠΤΙΜΑ Α.Ε. και Ήπειρος Α.Ε., στις 16 Mαίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic με χορηγό φιλοξενίας την εταιρεία συμβουλευτικής σε επικοινωνία και personal branding Face to Face Consultants.

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και ανοιχτή συζήτηση είχαν τα μέλη του ΙΠΕ με τον κ. Παντελιάδη, το απόγευμα της Τετάρτης. Στην επαγγελματική του πορεία έκανε αναφορά ο κ. Παντελιάδης τονίζοντας ότι βρέθηκε πολύ νωρίς στο "τιμόνι" της ΟΠΤΙΜΑ με βασική του φιλοδοξία να την κάνει μεγάλη και ισχυρή, μίλησε για τις εξαγωγικές κινήσεις και τα επενδυτικά πλάνα των εταιριών του ομίλου ενώ με αφοπλιστική ειλικρίνεια αναφέρθηκε και σε λάθος κινήσεις που έχει κάνει μαθαίνοντας από αυτές.

Για τη σημασία της τεχνολογίας στο παραδοσιακό εμπόριο αλλά και στη διαφορετική προσέγγιση του καταναλωτή μίλησε, λέγοντας όμως χαρακτηριστικά "τη δημιουργικότητα δεν μπορεί να αντικαταστήσει η τεχνολογία". Σε ερώτηση σχετική με τα περιθώρια καινοτομίας που υπάρχουν στον κλάδο που "υπηρετεί" απάντησε πως καινοτομία για τον ίδιο δεν είναι μόνο η δημιουργία ενός νέου προϊόντος αλλά και μια αλλαγή στο ήδη υπάρχον που θα προσεγγίσει τελικά τον καταναλωτή.

Ποις είναι οι 3 προτεραιότητες του κ. Παντελιάδη ως CEO; 1) να δημιουργήσει καλές και αποτελεσματικές ομάδες ανθρώπων, 2) να είναι ανοιχτός στις ευκαιρίες που προκύπτουν 3) να βελτιώνει διαρκώς τις διαδικασίες λειτουργίας της επιχείρησης.

Και ποια είναι τα 3 χαρακτηριστικά του πετυχημένου πωλητή; 1) Ικανότητα στην επικοινωνία (γραπτή και προφορική) 2) Εξυπνάδα και απλή λογική 3) να μαθαίνει από τις εμπειρίες του.

Αν είχε μόνο μια ερώτηση να κάνει σε έναν υποψήφιο Διευθυντή Πωλήσεων ο κ. Παντελιάδης αυτή θα ήταν "Με ποιο τρόπο ασκούσε διοίκηση στους ανθρώπους του"

Συζήτηση έγινε και για τον τουριστικό κλάδο και τη μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη της χώρας αν όμως εστιάσουμε και γίνουν στρατηγικές κινήσεις για ποιοτικό τουρισμό και όχι ποσοτικό που εκεί φαίνεται να ρίχνουν όλο το βάρος οι αρμόδιοι φορείς.

Κλείνοντας, ο κ. Παντελιάδης τόνισε τη μεγάλη σημασία του work-life balance και πως ο ίδιος το πετυχαίνει κάνοντας απλά πράγματα στην καθημερινή του ζωή. 

TAGS