OMEGA: Τα νέα σχέδια που παρουσιάστηκαν στην Έκθεση Ωρολογοποιΐας Baseworld 2018  - Κεντρική Εικόνα

OMEGA: Τα νέα σχέδια που παρουσιάστηκαν στην Έκθεση Ωρολογοποιΐας Baseworld 2018

20 Απριλίου 2018Εικόνα στην Αγορά

Η OMEGA αποκαλύπτει τα νέα ρολόγια της για το 2018. Από τη ριζική μεταμόρφωση της εμφάνισης του Seamaster Diver 300M μέχρι τα ρολόγια που δημιουργήθηκαν με πηγή έμπνευσης τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η OMEGA είναι πραγματικά περήφανη που προσθέτει ακόμα περισσότερες επιλογές, υλικά και χρώμα στις αυξανόμενες συλλογές της. Το 2018, είναι ξεκάθαρο ότι η αποστολή του Master Chronometer διατηρεί σταθερή πορεία και αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς. Φέτος, πραγματοποιείται η άφιξη του 12ου και του 13ου νέου μηχανισμού Master Chronometer. Αυτό δείχνει ότι σχεδόν κάθε νέο μηχανικό ρολόι της OMEGA επανεξετάζεται και διαμορφώνεται βάσει της δυναμικής του μηχανισμού του. Και χάρη στο νέο εργοστάσιο της OMEGA που άνοιξε πέρυσι, η αποδοτικότητα και η ικανότητα πραγματοποίησης ελέγχων και της πιστοποίησης των μηχανισμών, βελτιώνεται όλο και περισσότερο.

 

Αυτός ήταν ανέκαθεν ο στόχος της OMEGA. Από την αρχή της δραστηριοποίησής της στον χώρο της Ωρολογοποιίας το 1848, εδώ και 170 χρόνια, ο μηχανισμός αποτελούσε πάντα την καρδιά της Μάρκας. Και μέχρι και σήμερα, είναι αυτό για το οποίο η OMEGA περηφανεύεται.

Τα ρολόγια στην Έκθεση Ωρολογοποιίας Baselworld δείχνουν για άλλη μία φορά τόσο την κληρονομιά, όσο και τη σύγχρονη τελειότητα της OMEGA. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να θυμάται κανείς ότι η Μάρκα κατασκευάζει με ενθουσιασμό όσα έχει υποσχεθεί για τον μηχανισμό Master Chronometer, αναπτύσσοντας συνεχώς νέους μηχανισμούς που θα καθορίζουν την ύψιστη ποιότητα για πολλά ακόμη χρόνια.

Από το 1993, το Seamaster Professional Diver 300M έχει αποκτήσει θρυλικούς θαυμαστές. Έχοντας αγαπηθεί για το σχεδιασμό του και για τεχνολογία του, που ανταποκρίνεται στις συνθήκες των ωκεανών, το πρωτότυπο ρολόι σηματοδότησε τη θριαμβευτική επιστροφή της OMEGA στον κόσμο των καταδυτικών ρολογιών, αλλά και το ξεκίνημα της μακροχρόνιας συνεργασίας της Μάρκας με τον James Bond. Τώρα, 25 χρόνια αργότερα, έφτασε μια νέα, τολμηρή συλλογή.    

Το 2018, η OMEGA αποκαλύπτει μια ολική ανανέωση αυτού του διάσημου ρολογιού, παρουσιάζοντας 14 μοναδικά μοντέλα, μεταξύ των οποίων τα 6 αποτελούνται από ανοξείδωτο ατσάλι και τα 8 από τον συνδυασμό ανοξείδωτου ατσαλιού με χρυσό.

Διαθέτοντας πλέον μεγαλύτερο μέγεθος, με μέγεθος κάσας 42 mm, έχει δοθεί σε κάθε νέο ρολόι Diver 300M ένας μηχανισμός Master Chronometer Calibre 8800, αναβαθμίζοντας άμεσα τη συλλογή με ένα υψηλότερο επίπεδο ακριβείας, απόδοσης και αντίστασης στο μαγνητισμό.

Κάθε λεπτομέρεια του εξωτερικού σχεδιασμού έχει επίσης επανεξεταστεί, συμπεριλαμβανομένης της χαρακτηριστικής καταδυτικής στεφάνης, η οποία είναι τώρα κατασκευασμένη από κεραμικό υλικό, ενώ η καταδυτική κλίμακα είναι από Ceragold ™ ή λευκό σμάλτο (για μακρόχρονη λευκότητα και ανθεκτικότητα).

Τα καντράν των μοντέλων είναι επίσης κατασκευασμένα από γυαλιστερό κεραμικό υλικό και διατίθενται στα εξής χρώματα: μαύρο, μπλε ή PVD χρωμίου.  Πιο συγκεκριμένα, η OMEGA επανέφερε το κυματοειδές μοτίβο (τώρα χαραγμένο με λέιζερ), που αποτελούσε ένα δημοφιλές χαρακτηριστικό του πρωτότυπου σχεδίου.

Όλες οι ενδείξεις έχουν ανυψωθεί και περιλαμβάνουν Super-LumiNova, ενώ για να είναι εύκολη η παρακολούθηση των ημερών, το παράθυρο της ημερομηνίας έχει μετακινηθεί στη θέση ώρας 6. Ακόμα και οι δείκτες σε σχήμα skeleton (με επικάλυψη ροδίου, από χρυσό 18K, ή σε μπλε χρώμα) έχουν ανανεωθεί ελαφρώς, κάτι που σίγουρα θα παρατηρήσουν οι θαυμαστές του μοντέλου.

Μία από τις σημαντικότερες λεπτομέρειες του Diver 300M ήταν πάντα η βαλβίδα διαφυγής ηλίου. Στα νέα μοντέλα, έχει δοθεί κωνικό σχήμα στη βαλβίδα, που έχει κατοχυρωθεί ως πατέντα της OMEGA, διαθέτοντας μία ιδιοφυή τεχνολογία, που της επιτρέπει να χρησιμοποιείται και κάτω από το νερό.

Γυρίζοντας το ρολόι από την πίσω πλευρά του, αποκαλύπτεται το καπάκι της κάσας που διαθέτει ένα κυματοειδές σχέδιο, καθώς και το κρύσταλλο σαπφείρου μέσα από το οποίο μπορεί κανείς να δει τη λειτουργία του μηχανισμού, που διαθέτει πιστοποίηση από το Ινστιτούτο METAS.

Τέλος, το κάθε μοντέλο κυκλοφορεί με το παραδοσιακό, χαρακτηριστικό μεταλλικό μπρασελέ ή με ένα ενσωματωμένο μαύρο ή μπλε λουρί από καουτσούκ. Τα μεταλλικά μπρασελέ διαθέτουν ένα νέο, εργονομικό σχεδιασμό και έχουν ενσωματωθεί στην κάσα του ρολογιού. Περιλαμβάνουν επίσης το κατοχυρωμένο με πατέντα αναδιπλούμενο κούμπωμα της OMEGA, που διαθέτει σύστημα επέκτασης μπρασελέ, κάτι ιδιαίτερα  χρήσιμο για τους δύτες.

Το Seamaster Diver 300M Titanium Tantalum Συλλεκτικής Έκδοσης

 

Όταν το Seamaster Diver 300M κυκλοφόρησε πριν από 25 χρόνια, η OMEGA παρουσίασε ένα πολύ ξεχωριστό μέταλλο, γνωστό ως ταντάλιο. Το χρώμα ταίριαζε τέλεια με τον επαναστατικό σχεδιασμό του νέου ρολογιού – το οποίο περιελάμβανε επίσης επαγγελματικά χαρακτηριστικά, όπως ήταν η βαλβίδα διαφυγής ηλίου και το κούμπωμα με δυνατότητα επέκτασης για τους δύτες.  

Φέτος η OMEGA, θέλοντας να τιμήσει εκείνο το μοντέλο του 1993, παρουσίασε ένα ειδικό μοντέλο με ταντάλιο, σε συλλεκτική έκδοση 2.500 κομματιών. Για άλλη μια φορά, χρησιμοποιώντας αυτό το μέταλλο, δίνει στο ρολόι μια μοναδική πινελιά, προσθέτοντας ένα συλλεκτικό κομμάτι στη νέα συλλογή ρολογιών Diver 300M.  

Με μέγεθος κάσας 42 mm, αυτό το μοντέλο συλλεκτικής έκδοσης, ακολουθεί τις ίδιες αρχές ανανέωσης με τη νέα συλλογή Seamaster Diver 300M. Αυτές γίνονται για παράδειγμα αντιληπτές, στην κωνική βαλβίδα διαφυγής ηλίου, στο κυματοειδές πίσω μέρος της κάσας και στο ενσωματωμένο μπρασελέ.

Ωστόσο, σε αυτό το μοντέλο, το ταντάλιο έχει χρησιμοποιηθεί στη βάση της στεφάνης, καθώς και για τους ενδιάμεσους συνδέσμους του μπρασελέ. Οι μπλε-γκρι τόνοι του μετάλλου προσφέρουν μια διακριτική αντίθεση με το τιτάνιο 2ου βαθμού, που η OMEGA έχει χρησιμοποιήσει για τη ματ κάσα και το μπρασελέ.

Αυτό το μοντέλο Συλλεκτικής Έκδοσης περιλαμβάνει επίσης λεπτομέρειες από χρυσό Sedna™ 18Κ στην κορώνα, στον δακτύλιο της στεφάνης, στη βαλβίδα διαφυγής ηλίου, στους συνδέσμους του μπρασελέ και στους δείκτες του ρολογιού.

Γυρίζοντας το ρολόι από την πίσω πλευρά, αποκαλύπτεται το διαφανές καπάκι της κάσας, όπου αποτυπώνεται η εικόνα του ιππόκαμπου της OMEGA, που αποτελεί το χαρακτηριστικό σύμβολο της οικογένειας ρολογιών Seamaster. Μέσα από το κρύσταλλο σαπφείρου, μπορεί κανείς να δει τον μηχανισμό Master Chronometer 8806, που είναι πιστοποιημένος από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Μετρολογίας  (METAS).

Η συλλογή Seamaster Aqua Terra της OMEGA, πρόσφατα μεταμορφώθηκε ριζικά, προχωρώντας σε μια σειρά από διακριτικές αλλαγές, γεμάτες έμπνευση. Τώρα, η συλλογή προχωράει ένα ακόμη βήμα μπροστά, παρουσιάζοντας αρκετά νέα μοντέλα-κοσμήματα, με ασύγκριτο σχεδιασμό.

Αν και πρόκειται να αποκαλυφθούν πολλά ακόμη μοντέλα, το συγκεκριμένο ρολόι διαθέτει συμμετρική κάσα, μεγέθους 38mm, κατασκευασμένη από χρυσό  Sedna™ των 18K, όπου περιλαμβάνεται μία στεφάνη με διαμάντια. Το ίδιο είδος χρυσού χρησιμοποιείται επίσης για τους δείκτες του ρολογιού, που δείχνουν προς τις ενδείξεις ώρας. Αυτές αποτελούνται από 12 κόκκινα ρουμπίνια κοπής marquise. 

Το εντυπωσιακό καντράν ξεχωρίζει και για τα τρία διαφορετικά στιλ οριζόντιων κυμάτων που βρίσκονται στην επιφάνειά του, αντιπροσωπεύοντας τον ρυθμό των κυμάτων του ωκεανού. Για να επιτευχθεί η συνολική εμφάνιση του καντράν, έχουν διασκορπιστεί ασημί κύματα σε στιλ Guilloché ανάμεσα σε κύματα από χρυσό Sedna™ των 18Κ και κύματα από χρυσό Sedna™ των 18Κ που εμπεριέχουν συνολικά 191 διαμάντια.

Στο πλάι της κάσας, περιλαμβάνεται η γυαλισμένη, κωνική κορώνα του Aqua Terra, που περιλαμβάνει το λογότυπο της OMEGA πάνω σε ματ επιφάνεια. Τέλος, το ρολόι διαθέτει ένα γυαλιστερό, κόκκινο δερμάτινο λουρί και λειτουργεί με τον μηχανισμό Master Chronometer Calibre 8807, προσφέροντας το υψηλότερο επίπεδο ακρίβειας, επίδοσης και αντίστασης στον μαγνητισμό, στον τομέα της Ωρολογοποιίας.

Για τους απαιτητικούς κατόχους ρολογιών που αναζητούν την ομορφιά, αυτό είναι ένα μοντέλο που πρέπει πραγματικά να δουν.

Οι συλλεκτικές εκδόσεις Seamaster 1948

 

Οι συγκρούσεις, αν και καταστροφικές, συχνά οδηγούν σε καινοτομίες· και τα νέα συλλεκτικά ρολόγια Seamaster της OMEGA είναι στενά συνδεδεμένα με την ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μεταξύ του 1940 και του 1945, η OMEGA έδωσε περισσότερα από 110.000 ρολόγια στο Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν από τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία, καθώς και άλλα τμήματά της. Τα ρολόγια εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα από τους Βρετανούς αεροπόρους και ναυτικούς, για την αντοχή τους στο νερό και την αξιοπιστία τους στη μάχη. Το τέλος του πολέμου και το κλίμα αισιοδοξίας που ακολούθησε, βρήκαν την OMEGA στο απόγειο της δημιουργικότητάς της. Η Μάρκα ανταποκρίθηκε στη ζήτηση της αγοράς για τη δημιουργία ενός ρολογιού που θα περιλάμβανε την ίδια στιβαρή τεχνολογία και αξιοπιστία, ενώ παράλληλα θα ήταν αισθητικά προσαρμοσμένο στη ζωή των πολιτών.

Όταν παρουσιάστηκε η συλλογή Seamaster το 1948, αποτέλεσε την πρώτη οικογένεια ρολογιών της OMEGA. Τα ρολόγια αυτά, που διέθεταν όμορφο σχεδιασμό και είχαν μεγαλύτερη αντοχή στο νερό από τα αντίστοιχα στρατιωτικά, χάρη στη χρήση της πρωτοποριακής τεχνολογίας περιβλήματος «O-ring» της OMEGA, θα γίνονταν παγκοσμίως αναγνωρίσιμα και θα κέρδιζαν τον σεβασμό του κόσμου.

Το 2018, στην 70η Επέτειο του Seamaster, η OMEGA θέλοντας να τιμήσει εκείνα τα εξαιρετικά ρολόγια, παρουσιάζει δύο συλλεκτικά μοντέλα που συμβαδίζουν με το πνεύμα των αντίστοιχων κλασικών μοντέλων του 1948.

Αν και τα δύο ρολόγια παραμένουν πιστά στον αρχικό μετα-πολεμικό σχεδιασμό, το Seamaster 1948 Small Seconds και το Seamaster 1948 Central Seconds λειτουργούν με μηχανισμούς που είναι εξ’ ολοκλήρου δημιουργήματα του 21ου αιώνα. Διαθέτοντας τους μηχανισμούς Master Chronometer 8804 και 8806 αντίστοιχα, αυτά τα ρολόγια έχουν ελεγχθεί σε συνθήκες μάχης διαθέτοντας το υψηλότερο επίπεδο πιστοποίησης της Ωρολογοποιίας. 

Η κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, η γυαλισμένη στεφάνη, το θολωτό καντράν από ασημί οπαλίνα και η γυαλισμένη κορώνα, με χαραγμένο το vintage σύμβολο «Ω», αποτελούν κοινά χαρακτηριστικά και των δύο ρολογιών· αλλά με μία πιο προσεκτική ματιά στους γυαλισμένους με διαμάντι δείκτες, που αποτελούνται από λευκό χρυσό 18Κ, ανακαλύπτουμε ανεπαίσθητες διαφορές ανάμεσα σε αυτά τα δύο μοντέλα.

Στο Seamaster 1948 Small Seconds, ο δείκτης των ωρών και των λεπτών έχει σχήμα φύλλου, ενώ το ρολόι Central Second διαθέτει δείκτες σε στιλ Dauphine, που εμπεριέχουν το λευκό φωσφορίζον υλικό Super-LumiNova. Στο μοντέλο Seamaster 1948 Central Second, και οι δύο δείκτες, των λεπτών και των δευτερολέπτων, έχουν θολωτό σχήμα. 

Το Seamaster 1948 Small Seconds περιλαμβάνει ένδειξη δευτερολέπτων στη θέση ώρας 6 και διαθέτει καφέ δερμάτινο λουρί  με ματ-γυαλισμένο κούμπωμα από ανοξείδωτο ατσάλι. Το λουρί του μοντέλου Central Second είναι δερμάτινο σε μπλε-γκρι χρώμα. Τα λουριά έχουν στο κούμπωμά τους το vintage σύμβολο της OMEGA, όπως είχαν και τα λουριά των πρωτότυπων ρολογιών.

Στο πίσω μέρος της κάσας του κάθε ρολογιού περιλαμβάνεται το αποκλειστικά κατοχυρωμένο από την OMEGA "NAIAD LOCK", με ακριβή προσανατολισμό. Πάνω του έχουν χαραχθεί οι λέξεις: “SEAMASTER”, “LIMITED EDITION”, “NAIAD LOCK” και ο συλλεκτικός αριθμός του ρολογιού. Ως μία επιπλέον τιμητική αναφορά στους πολυάριθμους αεροπόρους και ναυτικούς που έχουν δείξει την εμπιστοσύνη τους στα ρολόγια της OMEGA, το κρύσταλλο σαπφείρου στο πίσω μέρος της κάσας είναι χαραγμένο με λέιζερ και έχει επιστρωθεί στο χέρι με λάκα με το λογότυπο της 70ης Επετείου του Seamaster, παρουσιάζοντας ένα σκάφος Chris-Craft και το αεροσκάφος Gloster Meteor, το πρώτο τζετ αεροπλάνο που χρησιμοποιήθηκε από τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία. Οι σημερινοί λάτρεις της περιπέτειας μπορούν να βασίζονται στην ακεραιότητα του Seamaster, καθώς τα νέα μοντέλα είναι ανθεκτικά στο νερό μέχρι 6bar / 60m / 200ft.

Και τα δύο ρολόγια διατίθενται μέσα στο όμορφο, συλλεκτικό κουτί της συσκευασίας τους, που είναι κατασκευασμένο από μαλακό καφέ δέρμα. Χάρη στο μαγνητικό κάτω μέρος του κουτιού, το ρολόι μπορεί να παραμείνει σε όρθια θέση, ενώ παράλληλα μετακινείται εύκολα. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται ένα επιπλέον λουρί ΝΑΤΟ, στο αυθεντικό γκρι χρώμα του Ναυτικού, ένα δερμάτινο λουρί και ένα ειδικό εργαλείο για την αλλαγή των λουριών. Κάθε μοντέλο κυκλοφορεί σε συλλεκτική έκδοση 1.948 κομματιών.