Ισόβια στον αγγειοχειρουργό για τη δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας - Κεντρική Εικόνα

Ισόβια στον αγγειοχειρουργό για τη δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας

17 Απρίλιος 2018Πολιτική & Οικονομία

Ένοχος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ο 39χρονος αγγειοχειρουργός, ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο της 36χρονης μεσίτριας και μητέρας τριών παιδιών. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο και του επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας καθώς και επιπλέον δύο χρόνια φυλάκισης για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού. 

Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο δικαστήριο προσπάθησε να δικαιολογήσει πως μία «παράτυπη» επέμβαση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εξελίχθηκε μοιραία για τη μεσίτρια, το πτώμα της οποίας βρέθηκε τον περασμένο Απρίλιο, σε κατάσταση αποσύνθεσης σε γκρεμό, στο Παλιούρι Χαλκιδικής. Υποστήριξε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο, αποδίδοντας τον θάνατο της γυναίκας σε ατύχημα, κατά τη διάρκεια θεραπείας αφαίρεσης κιρσών. Απέδωσε την απόφασή του να χορηγήσει στην 36χρονη αναισθητικά φάρμακα στο γεγονός ότι το είχε ζητήσει εκείνη, «επειδή είχε φόβους».   «Ήμουν απολύτως βέβαιος ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Προφανώς υπερεκτίμησα τις δυνάμεις μου» είπε, αναφέροντας ότι ανάλογες επεμβάσεις είχε κάνει και στο παρελθόν!

Προσπαθώντας να εξηγήσει το γεγονός ότι στη συνέχεια εγκατέλειψε το πτώμα σε περιοχή της Χαλκιδικής ανέφερε: «Δεν βρήκα το θάρρος να απευθυνθώ σε κάποιον να πω τι είχε συμβεί. Δεν μπορούσα να το αποδεχθώ. Δεν μπορούσα να σκεφθώ ψύχραιμα. Ήμουν άλλος άνθρωπος. Την έβαλα στο αυτοκίνητο κι άρχισα να οδηγώ. Δεν είχα ξαναπάει στο συγκεκριμένο σημείο (σ.σ. όπου πέταξε το πτώμα). Την άφησα κι έφυγα. Ήμουν χαμένος τελείως», είπε στο δικαστήριο.

Πηγή: newsit.gr